Szoboszlai nem volt a csapatban, ki is kapott a Liverpool az angol bajnokság szuperrangadóján

2024. február 4. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokságban 23 forduló után az első és második helyen álló Liverpool és Arsenal csapott össze a Premier League szuperrangadóján Londonban. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki pár hónap alatt kulcsember lett a Liverpoolban is, kihagyta a meccset – Jürgen Klopp edző a január elején összeszedett combizomsérülése miatt pihentette a magyar játékost.

Szoboszlai többhetes kihagyás után múlt hétvégén tért vissza a csapatba, a Norwich elleni kupameccsen szerdán gólpasszt adott, majd szerdán a Chelsea elleni bajnoki meccsen gólt fejelt. Azóta azonban ismét fájdalomra panaszkodott a combizmában, és Klopp inkább nem akart egy még komolyabb sérülést kockáztatni, így nem küldte pályára.

A meccsen az Arsenal kezdett jobban, Saka a 14. percben vezetést szerzett a londoni csapatnak, amit az első félidő utolsó pillanataiban sikerült a Liverpoolnak kiegyenlítenie egy szerencsés öngóllal. Klopp a második félidő elején tripla cserével próbálkozott, de hiába: a 67. percben Gabriel Martinelli szerzett újra vezetést az Arsenalnak. A meccs végére kicsit elszabadultak az indulatok, a Liverpool hátvédje, Ibrahime Konate piros lapot kapott, és a kiállítással végleg elveszett a remény az egyenlítésre. A hosszabbítás második percében Leandro Trossard gólja pecsételte meg a Liverpool sorsát, és állította be a 3-1-es végeredményt. A Liverpool szeptember óta most először kapott ki a bajnokságban.

A bajnokságban így az Arsenal két pontra megközelítette az éllovas Liverpoolt. A harmadik helyen a Manchester City áll, de két meccsel kevesebbet játszottak, így még van esélyük az előzésre, ha ezeket megnyerik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!