Egymás ellen játszottak a Bundesliga magyarjai, a Lipcse nyert

2024. február 4. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú idő után újra szerepelt Gulácsi Péter és Willi Orbán is az RB Leipzig kezdőcsapatában – éppen abban a fordulóban, amikor a lipcseiek a Schäfer Andrással felálló Union Berlin ellen játszottak a német bajnokságban. Gulácsi tavaly októberben szenvedett térdsérülést, és több hónapos felépülési időszak után állhatott vissza a csapat kapujába. Nem is kapott gólt a visszatérő meccsén. Orbán szintén sérülés és hosszú lábadozás után tért vissza.

A lipcseiek végig dominálták a mérkőzést, és már a 11. percben vezetést szereztek Lois Openda góljával, aztán a 48. percben Sesko növelte az előnyt. Az állás maradt is 2-0 a meccs végéig, annak ellenére, hogy a 73. percben a berliniektől kiállították a középpályás Trimmelt, és a Union az utolsó 20 percet emberhátrányban küzdötte végig.

A három magyar légiós csak egy szűk órán át volt egyszerre a pályán, Schäfert az 58., Orbánt a 70. percben cserélték le. A Lipcse a győzelmével 20. forduló után a Bundesliga 5. helyén áll, nagy harcban a Dortmunddal a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyért. Az első két helyen a bajnoki címért a Leverkusen és a Bayern München vív külön párharcot, utcahosszal vezetve a többiek előtt. Az Union Berlin a kiesés elkerüléséért küzd, jelenleg a 15. helyen áll, két pont előnnyel a kiesési rájátszást érő 16. hely előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!