Tatabányán juthat ki az olimpiára a férfi kézilabda-válogatott

2024. február 2. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kézilabda-válogatott 2024. március 14-17. között Tatabányán szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen – jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt az olimpián.

Óriási sikernek tartom, hogy a női után a férfi olimpiai selejtezőt is megrendezhetjük Magyarországon, ez nagy esély mindkét csapatunknak

– osztotta meg örömét Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A múltban még sohasem fordult elő, hogy egy ország mindkét válogatottja hazai pályán játszhatott a részvételért.A debreceni női olimpiai selejtező szervezése már zajlik (április 11-14. a dátum), a férfi kvalifikációs torna egy hónappal korábban lesz.

Óriási szakmai kihívás lesz a négynapos torna három meccsel, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen, az Európa-bajnokság vége óta természetesen már a márciusi meccsek állnak a középpontban

– mondta Chema Rodriguez a válogatott szövetségi kapitánya. Chema jobban szerette volna, ha a portugálokkal kezdünk, és Tunézia ellen fejezzük be a tornát, de a nemzetközi szövetség, az IHF ezt a sorrendet állapította meg.

Azt ígérte, hogy az utolsó leheletükig küzdeni fognak. A magyar csapat így sem számít esélyesnek, de a hazai pálya nagy lehetőséget kínál. Norvégia is pályázott, de mind az oslói, mind a trondheimi csarnok foglalt ebben az időpontban, ezért Magyarország lett a befutó. Portugália és Tunézia a határidőig nem adta be a pályázatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!