A fociválogatott újabb kulcsembere váltott klubot, Nagy Ádám Olaszországban marad

2024. január 31. – 13:33

A fociválogatott újabb kulcsembere váltott klubot, Nagy Ádám Olaszországban marad
Marco Rossi gratulál Nagy Ádám góljához novemberben, a Puskás Arénában a Montenegró elleni meccsen – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a magyar válogatott egyenes ágon kijutott az Európa-bajnokságra, a szövetségi kapitány, Marco Rossi egyértelművé tette: azoknak van lényegesen nagyobb esélyük bekerülni az Eb-keretbe, akik folyamatosan játékban lesznek a tavasszal.

Kleinheisler László emiatt váltott, és a Panathinaikosztól a horvát Hajduk Splithez szegődött. Baráth Péter a magyar bajnok Ferencvárosból ment el a lengyel Rakowhoz, Varga Kevin Ciprusról igazolt át a román élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgyhöz. Szalai Attila a Bundesligán belül váltott, és a Freiburg játékosa lett a soron következő fél évre.

Az átigazolási piac utolsó napján Nagy Ádám is elhagyta jelenlegi klubját, a Pisát, és kölcsönben a Spezia középpályása lett fél évig. Erről a másodosztályú klub tájékoztatott, amelyik vásárlási opcióval vette át a játékost.

A 77-szeres válogatott, 28 éves Nagy a harmadik Európa-bajnokságára készül – 2016-ban és 2021-ben is rendszeresen játszott –, Montenegró ellen ő lőtte a csapat utolsó gólját novemberben.

Nagy szerepe kulcsfontosságú volt az elmúlt években, és ezzel a váltással mindent megtett azért, hogy az Eb előtt jó formába kerülhessen. A Spezia a 19., utolsó előtti helyen áll, de az előző fordulóban épp a Pisát verték, ahonnan Nagy elment. A Pisa osztályozót játszott a feljutásért tavaly nyáron, most kisebb csalódásra a 13. helyen áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!