Mbappé egykori csapattársát igazolta le a feljutásért harcoló Győr

2024. január 31. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar másodosztályú focibajnokság második helyén álló Győr új játékos érkezését jelentette be szerda délután. A 27 éves Gabriel Boschilia valaha a brazil utánpótlás válogatott tagja volt, de Brazíliából érkezik Győrbe. Tavaly július óta bajnokit nem játszott, így biztosan nem lesz kirobbanó erőben.

Boschilia nagy tehetségként indult, a francia élvonalban szereplő AS Monaco közel tízmillió euróért szerezte meg a játékjogát 2016-ban. A Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában olyan játékosokkal szerepelt egy csapatban, mint Kylian Mbappe, Radamel Falcao, Fabinho, vagy Bernardo Silva.

A 2016/17-es szezon végén bajnoki címet is ünnepelhetett a Monacóval, abban a szezonban Boschilia 11 mérkőzésen hatszor volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is. A 2018-19-es szezonban a Nantes-nál 29 meccsen kapott lehetőséget, ezeken négyszer volt eredményes. Utána már nem tudott meghatározó játékos lenni a francia élvonalban. 2020-ban visszatért Brazíliába, kevés sikerrel. Most a Győr ad neki lehetőséget, hogy újra felépíthesse a karrierjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!