Legendaként ünnepelték Kiprich Józsefet a Feyenoordnál

2024. január 29. – 09:31

Legendaként ünnepelték Kiprich Józsefet a Feyenoordnál
Kiprich Józsefet ünnepelték a Feyenoordnál – Fotó: a Feyenoord Twitter-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Legendáknak kijáró fogadtatásban részesítették Kiprich Józsefet a Feyenoord futballcsapatánál, ahol korábban hat évig játszott. A 70-szeres magyar válogatott egykori csatár volt a Twente elleni vasárnapi bajnoki díszvendége, az ő nevét skandálták a holland csapat szurkolói.

„Elképesztő volt a hangulat, majd’ ötvenezer szurkoló kiabálta a nevemet, megelevenedtek a régi szép idők. Igaz, ezek az emlékek a mindennapokban is megvannak, mert nem lehet elfelejteni a csodálatos hat évet, amelyet a Feyenoordnál töltöttem. Rengeteg molinót feszítettek ki a drukkerek, sok-sok üzenetet kaptam, fantasztikusak a szurkolók. Ezúton is köszönöm nekik” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

A meccs előtt Kiprich találkozott a klub vezetőivel és az egykori csapattársaival. Vele tartott a családja is, fia segített neki a tolmácsolásban. „Tudni kell, hogy édesapám nem érzelgős típus, de ez az ünneplés és szeretet most őt is megérintette. Kitettek magukért a hollandok, látszik, hogy szeretik aput, és legendaként tisztelik” – mondta Kiprich József fia, Dániel.

Kiprich József 1989 és 1995 között volt a holland csapat futballistája. Ez idő alatt 128 bajnoki meccsen 53 gólt szerzett, holland bajnokságot és kupát is nyert.

A Feyenoord jelenleg második helyen áll a holland bajnokságban, 19 forduló után 12 ponttal vannak lemaradva az élen álló PSV-től. A Twentével 0-0-s döntetlent játszottak a hétvégén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!