Ifjúsági olimpiai bajnok lett a 3x3-as magyar lány jégkorong-válogatott

2024. január 25. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

10–2-re legyőzte a házigazda Koreát és ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett a 3x3-as magyar lány jégkorong-válogatott – írja az olimpia.hu.

Ezzel a csapat a valaha volt első aranyérmét szerezte az ifjúsági téli olimpiákon.

„Hat nap alatt kilenc meccset játszottunk, ami nagyon megterhelő volt, fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon sokat kivett belőlünk, de megvan, amiért küzdöttünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a magyar válogatott egyik játékosa Polónyi Petra a meccs után. ”Azzal a határozott céllal jöttünk ide az ifjúsági olimpiára, hogy a végén mi énekelhessük a magyar Himnuszt a jégen, eszméletlenül boldog vagyok, hogy sikerült„.

”A meccs előtt azt mondtam a csapatnak, próbáljuk meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játsszunk, és felhasználni ellenük a hazai pályát, ami sikerült is. […] Ez eddig pályafutásunk legnagyobb sikere, ez az aranyérem pedig egyszerűen gyönyörű!„ – mondta a csapatkapitány, Weiler Krisztina.

”Ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe, nagyon örülök, hogy aranyérmet szereztünk Magyarországnak, és hogy a lányok ma meg tudták mutatni, mire képesek – értékelt Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!