Rasszista bekiabálások miatt szakadt félbe az Udinese–AC Milan-mérkőzés

2024. január 21. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az AC Milan francia kapusa, Mike Maignan után egész csapata levonult szombaton a pályáról, mert Maignan azt állítja: rasszista bekiabálások hangzottak el az ellenfél szurkolóitól – írja a CNN.

Az Udinese–AC Milan olasz bajnoki meccs végül 10 percig szünetelt a Milan levonulása után, később folytatták a mérkőzést. A 28 éves játékos a meccs után a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, hogy „majomhangokat” és skandálásokat hallott a tömegből. „Pfujolhatnak vagy kifütyülhetnek, amikor idegenben vagy, ez normális, de ami ma történt, annak nincs helye a futballban” – mondta Maignan.

A mérkőzés után a Milan az X-en (korábbi nevén Twitteren), közzétett bejegyzésében támogatásáról biztosította Maignant: „A rasszizmusnak abszolút nincs helye a játékunkban: megdöbbentünk. Veled vagyunk, Mike” – írták. A csapat vasárnap délután azt közölte, hogy „elfogadhatatlan események” miatt az AC Milan úgy döntött, hogy január 21-én nem tesz közzé semmilyen közösségimédia-tartalmat Mike Maignan és a rasszizmus elleni küzdelem támogatása érdekében.

A történtekre a FIFA elnöke is reagált: Gianni Infantino szerint azontúl, hogy ilyen helyzetben megszakítják a meccset, be kellene vezetni az automatikus vereséget annak a csapatnak, amelynek a szurkolói botrányt okozták. A Hvg.hu szúrta ki, hogy szintén szombaton az angol másodosztályú Sheffield Wednesday–Coventry-meccset is percekre félbeszakították, amikor hazai szurkolók a vendégek középpályásának, Kasey Palmernek címeztek rasszista gúnyolódást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!