Kirúgta José Mourinhót az AS Roma

2024. január 16. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződést bontott az AS Roma vezetőedzőjével, José Mourinhóval az olasz klub, a Serie A-ban szereplő csapat tulajdonosai azt közölték, hogy a döntés a csapat érdekeit szem előtt tartva született, írja a Reuters. „Az AS Roma megerősíti, hogy José Mourinho és edzői stábja azonnali hatállyal távozik a klubtól” – áll a klub közleményében. Ebben azt is írták, hogy hamarosan közölnek információt a klub új vezetőedzőjéről és stábjáról. Olasz médiaértesülések szerint Daniele De Rossi, a csapat korábbi középpályása érkezhet Mourinho helyére.

Mourinhót azután küldték el, hogy a Roma vasárnap 3-1-re kikapott az AC Milantól, és jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban, 22 ponttal lemaradva az élen álló Inter Milantól. A Roma az utolsó öt bajnoki meccsén csak 4 pontot szerzett, és a múlt héten a Coppa Italiából is kiesett a rivális Lazio elleni 1-0-s vereséggel.

Ezután Mourinho Harry Potterhez hasonlította magát, mondván, hogy a klubnál betöltött pozíciója miatt a szurkolók elvárásai csak vele szemben nőnek, magát a profizmus tökéletes példájának nevezve visszavágott a kritikusoknak is, írja a Reuters.

Mourinho, korábban több európai élvonalbeli klub, köztük a Porto, a Chelsea, az Inter Milan, a Real Madrid és a Manchester United edzője is volt, 2021-ben nevezték ki a Roma edzőjének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!