Fucsovics Márton és Valkusz Máté is kiestek az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában

2024. január 16. – 06:23

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, írja az MTI. A világranglistán 70. magyar játékos Melbourne-ben a bolgár Grigor Dimitrov ellen játszott, aki legutóbb novemberben kapott ki a párizsi fináléban a világelső Novak Djokovićtól.

Fucsovics a keddi mérkőzést jól kezdte, rögtön elvette ellenfele adogatást, majd egy újabb brék után 5:2-nél a szettért szerválhatott, amelyet végül 6:4-re nyert meg. A folytatásban ismét brékelt, de 2:1 után Dimitrov átvette az irányítást és 6:3-mal egyenlített. A harmadik szettet a bolgár teniszező nyerte. A negyedikben már végig Dimitrov játszott jobban Fucsoviccsal szemben, aki négy szettben szenvedett vereséget. Fucsovics valószínűleg nem volt élete formájában, visszalépett a múlt heti, adelaide-i tornától, néhány napig nem edzett, pihentette csípősérülését, és kezelésekre járt.

A 32 éves Grigor Dimitrov 13. a világranglistán, a Roland Garros kivételével minden Grand Slamen vívott már elődöntőt. Az egymás elleni mérlegükben ezzel együtt Fucsovics állt jobban, aki 2-1-re vezetett.

A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté is kiesett kedden az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A 25 éves magyar játékos a 214. a világranglistán. Korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratott, ezzel bekerült a 128-as elitmezőnybe. Ott első ellenfele a hazai pályán szereplő Max Purcell volt. Valkusz 6:3-ra nyerte a nyitó szettet. A folytatásban fej fej mellett haladtak, végül a rövidítésben Purcell egyenlített, majd 6:4-re övé lett a harmadik szett is. A negyedikben 7:5-re nyert az ausztrál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!