Egy ír lap szerint Marco Rossi meghívta a válogatottba a magyar felmenőkkel bíró Sammie Szmodicsot

2024. január 14. – 21:46

Egy ír lap szerint Marco Rossi meghívta a válogatottba a magyar felmenőkkel bíró Sammie Szmodicsot
Sammie Szmodics, a Blackburn Rovers játékosa – Fotó: MI News / Nurphoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Irish Examiner értesülései szerint Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatottba Sammie Szmodicsot, a Championshipben szereplő Blackburn Rovers ír középpályását. Szmodics nagyapja magyar származású, emiatt játszhatna a magyar válogatottban.

Az sem akadály, hogy a 28 éves focista ír állampolgár, mert még nem játszott Írország válogatottjában. A Nemzeti Sport szerint ugyan 2021-ben meghívták a Magyarország és Andorra ellen készülő keretbe, de egy sérülés miatt végül nem lépett pályára a nemzeti csapatban, később pedig útlevélproblémák miatt nem kapott lehetőséget.

Az Irish Examiner cikke szerint a focistának hamarosan el kell döntenie, hogy melyik ország válogatottját választja. A magyar válogatottság mellett szólhat, hogy Magyarország kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra, míg Írország nem.

Szmodics komoly erősítés lehet Marco Rossi csapatának. A középpályás remek formában játszik a mostani szezonban, 16 góljával vezeti az angol másodosztályú bajnokság góllövőlistáját. Csapatának már nem megy ennyire jól, csupán a 18. helyen állnak a 24 csapatos bajnokságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!