Nem volt nyílt lábszártörése, csak vágásos sérülése a Wengben hatalmasat bukó norvég sízőnek

2024. január 13. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy csütörtökön, úgy szombaton is a svájci Marco Odermatt nyerte a híres wengeni lesiklóversenyt az alpesi sízők világkupa-sorozatában. A 26 éves versenyző sikerének értékét növeli, hogy ezúttal teljesen végigsíelték a világ leghosszabb lesiklópályáját, míg két nappal korábban egy rövidített futamon aratta pályafutása első szakági vk-győzelmét, írja az MTI.

Odermatt közel hattizedes előnnyel előzte meg a csütörtökön is második francia Cyprien Sarrazint, míg a harmadik olasz Dominik Paris hátránya már közel két másodperc volt.

A szombati versenyt alaposan beárnyékolta, hogy az egyik nagy esélyes, a norvég Aleksander Aamodt Kilde hatalmasat esett közvetlenül a cél előtt, és olyan nagy sebességgel csapódott a védőhálóba, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az első hírek szerint nyílt törést szenvedett a jobb alsó lábszárában.

Aleksander Aamodt Kilde a wengeni lesiklás végén bukott nagyot – Fotó: Marco Bertorello / AFP
Aleksander Aamodt Kilde a wengeni lesiklás végén bukott nagyot – Fotó: Marco Bertorello / AFP

Frissítés: A korábbi hírek ellenére nincs törése Kildének, a norvég síző vágásos sérülést szenvedett, amiatt vérzett erősen a lába.

Pénteken a szuperóriás-műlesiklás során egy másik nagy sztár, a francia Alexis Pinturault is bukott, neki elszakadt az elülső térdszalagja, így számára szintén befejeződött az idény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!