A háború elől Budapestre menekítette családját a Fradi izraeli játékosa

2024. január 13. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Már sokkal nyugodtabban lép pályára Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) izraeli játékosa, miután sikerült a háború elől Budapestre menekítenie a családját, írja a Nemzeti Sport.

A lap a pénteki Fradi–Mezőkövesd-meccs után készített interjút a Ferencváros válogatott középpályásával. A 25 éves futballista azt mondta, télen volt lehetősége mentálisan felfrissülni. „A szünetben a tengerpartra is eljutottam, ahol sikerült feltöltődni, azt követően hazautaztam Izraelbe. Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért.”

Abu Fani nyáron érkezett a Fradi csapatába a Maccabi Haifától, és azóta – beleszámítva az izraeli válogatottban játszott találkozóit – nem kevesebb mint 34 tétmérkőzésen játszott. Abu Fani szerint az ősz végén gyengébben teljesített, amiben az is közrejátszott, hogy a hazájában akkor tört ki a háború. „Mentségemre szóljon, mentálisan nagyon megviselt, hogy a családom veszélyben van. Haifától húszpercnyi autóútra, Kafr Kara városában élnek, nem lehetett tudni, mikor milyen hírek érkeznek… Aggódtam értük. El kell fogadni, mi sem gépek vagyunk, az érzelmeink, a családunk biztonsága sokszor meglátszik a teljesítményünkön.”

A futballista családja január elején Budapestre utazott, majd úgy döntöttek, hogy egy időre itt maradnak. „A szüleim, két lánytestvérem és a bátyám is jött. Egy ideig most maradnak, így én is sokkal nyugodtabb vagyok, újra csak a labdarúgásra koncentrálhatok, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel…” – mondta Abu Fani.

A Ferencváros hétfőtől Spanyolországban folytatja a felkészülést a benidormi edzőtáborban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!