Kirúgta Netflix-közönségkedvenc csapatfőnökét a Haas F1-es csapata

2024. január 10. – 18:52

Kirúgta Netflix-közönségkedvenc csapatfőnökét a Haas F1-es csapata
Günther Steiner, a Haas F1-es csapatának korábbi csapatfőnöke – Fotó: Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Haas F1-es csapata menesztette Günther Steiner csapatfőnököt. Az amerikai csapat a 2024-es szezonnak már az eddigi mérnökigazgató Komacu Ajao (Ayao Komatsu) vezetésével vág majd neki, áll a Haas szerda esti közleményében.

A BBC és a SkySports értesülései szerint Steiner szerződése 2023 végén lejárt a csapattal, akik úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak az olasz sportvezetővel. A Haas azután döntött így, hogy a csapat az utolsó helyen zárt a 2023-as szezonban.

Steiner a Haas F1-es csapatának 2014-es alapítása óta vezette az alakulatot. A csapat 2016-ban mutatkozott be a Forma–1-ben. Steiner vezetésével az istálló egy 5., három 8., két 9. és két 10. (utolsó) helyezést ért el a konstruktőri pontversenyben.

Steiner a Forma–1 egyik legnépszerűbb csapatfőnökének számított. Leginkább a Netflix F1-es sorozatának, a Drive To Survive-nak (Formula 1: Hajsza a túlélésért) köszönhetően. Steiner ugyanis rengeteg néző szívébe belopta magát szabadszájúságával és kíméletlen őszinteségével.

Steiner a Haas előtt a Jaguar és a Red Bull F1-es csapatánál is dolgozott. A Steiner helyére kinevezett Komacu Ajao a Haas 2016-os bemutatkozása óta dolgozik a csapatnál. Korábban Romain Grosjean versenymérnöke is volt.

A Forma–1 2024-es szezonjának első versenyhétvégéje kereken 50 nap múlva, február 29-én kezdődik Bahreinben. Az első futamot március 2-án rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!