A kapitányváltás nem segített: nem jutott a négy közé a magyar női vízilabdacsapat az Eb-n

2024. január 9. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokság negyeddöntőjében egygólos, 12-11-es vereséget szenvedett az olaszoktól, de egy olyan meccsen, hogy a magyar csapatnak végig loholnia kellett az eredmény után.

Az olaszok az első negyed után úgy vezettek 4-2-re, hogy egy ötméterest mulatságosan elhibáztak, Marletta kezéből ugyanis kicsúszott a labda. A második negyedben Leimeter Dóra és Vályi Vanda góljaival 4-4-re módosult az állás, de utána megint két olasz találat jött, és innentől végig előnyben volt a rivális.

A harmadik negyedben Garda Krisztina, Keszthelyi Rita és Rybanska Natasa is hozzászólt a meccshez, de így is 11-9 volt az olaszoknak, mert Bianconi és Marletta termelte a gólokat, míg a kapuban Banchelli bemutatott néhány bravúrt, míg nálunk ez a faktor nem volt számottevő.

A zárónegyedben Vályi gyors góljára Avegno válaszolt büntetőből. Keszthelyi egy fontos emberelőnyben, három perccel a vége előtt kapufát lőtt, aztán két perccel a vége előtt megint, de akkor a kipattanót a kapuba ejtette, így csak egy gól lett a két csapat közti különbség.

53 másodperccel a vége előtt Mahieu harcolt ki emberelőnyt, Szilágyi Dorottya vállalta magára a lövést a szélről, de Banchelli ezt ártalmatlanította. Maradt a 12–11 az olaszoknak, és ugyan az utolsó olasz támadás kimaradt, a magyarok már nem értek fel a kapuhoz.

Az Eb-ről egy csapat juthat ki az olimpiára, erre most az olaszoknak és a görögöknek van esélyük. Az ugyancsak a négy közé jutott Spanyolország és Hollandia már az előző évi vb-n biztosította a helyét. A szövetség elnöksége a tavalyi vb-hatodik hely után – némileg váratlanul – felbontotta Bíró Attila kapitány szerződését, és ezek után vette át Mihók Attila és Cseh Sándor az irányítást. Az első tornájuk mérlege biztosan negatív lesz. A februári világbajnokságon, Dohában kell kiharcolni az olimpiai részvételt.

Olaszország–Magyarország 12-11 (4-2, 3-3, 4-4, 1-2)
gólszerzők: Bianconi 4, Avegno, Marletta 3-3, Bettini 2, illetve Garda 4, Vályi, Keszthelyi 2-2, Parkes, Leimeter, Rybanska 1-1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!