Hiába vesztett, nagyon sokat kereshet a darts 16 éves új sztárja

2024. január 4. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Luke Littlerről tegnap óta már valószínűleg az is hallott, aki életében nem nézett darts közvetítést, a 16 éves angol fenomén korábbi világbajnokokat verve jutott a darts világbajnokság döntőjébe. Ott viszont kikapott Luke Humphries-tól, így a nagy menetelése végül megtört. Littler viszont így is a sport új sztárja lett, aki a BBC cikke szerint várhatóan nagyon jól keres majd az ezüstérmével is.

A vb második helyezésért 200 ezer font nyeremény jár, ami már önmagában elég szép összeg, főleg egy 16 éveknek. A mai árfolyamon átszámolva valamivel kevesebb, mint 88 millió forintos nyeremény főleg annak fényében szép summa, hogy Littler eddig összesen 2500 fontot, vagyis valamivel több, mint egymillió forintot keresett profi darts játékosként.

Fotó: Tom Dulat / 2024 Getty Images
Fotó: Tom Dulat / 2024 Getty Images

Littlerre viszont valószínűleg hamarosan lecsapnak a sportmarketinggel foglalkozó ügynökségek, mert egy kedves, mosolygós, kicsit pocakos tini élsportolónál keresve sem találhatnának jobb reklámarcot. Márcsak azért is, mert a kamaszokat leginkább csak a focistákkal lehet megszólítani, a sztárfocisták viszont ezért nagyon sok pénzt kérnek, Littler viszont meg tudja szólítani saját korosztályát.

Fiatal kora miatt bizonyos cégek, például a sportolókat érthetően nagyon szívesen sponzoráló sportfogadó oldalak nem jöhetnek számításba, de a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint például gyorséttermek biztos szívesen támogatják a nyíltan kebab és pizzakedvelő Littlert. Akinek amúgy már most megígérte egy londoni kebabos, hogy nála élete végéig ingyen ehet, miután egy interjúban azt nyilatkozta, hogy leginkább egy kebabbal és egy üdítővel szereti ünnepelni a győzelmeit.

A BBC cikke szerint a tévés producerek, különösen a valóságshow-k készítői is egymásnak adhatják majd Littler elérhetőségét a napokban. A „celeb vagyok, ments ki innen” és hasonló műsorok brit változatainak résztvevői pedig szintén több százezer fontot vihetnek haza a szereplésért. Persze a felvételek alatt nem lehet versenyezni és edzeni, így kérdés, hány ilyen megkeresésre tud igent mondani a darts új sztárja, aki azért valószínűleg aranyérmet is szeretne majd még a karrierje során az ezüst mellé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!