Barna, ötvencentis, kúszik, és félbeszakítja a teniszmeccset. Mi az?

2023. december 30. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kígyó miatt kellett félbeszakítani az egyik meccset a brisbane-i keménypályás tenisztornán, írja a Guardian. A korábbi US Open-győztes osztrák Dominic Thiem vesztésre állt az ausztrál James McCabe ellen, amikor a nézők a pálya szélénél észrevették a körülbelül ötvencentis barna hüllőt.

A bíró félbeszakította a meccset, a biztonságiak pedig értesítették a veszélyes állatok befogására specializálódott szakembert, aki a 2-es bemutatópályán utolérte a kígyót. Valószínűleg egy textilmintás barnakígyó volt, amit Ausztrália leghalálosabb hüllőjeként emlegetett a National Geographic.

„Bár elsősorban az ország keleti felében él, ez a karcsú állat nagyon jó alkalmazkodóképességű, és mindenfajta élőhelyen megél, többek között a városok külső területein is. Rugalmas fejével befurakszik a csűrökbe és pajtákba, rágcsálókat keresgélve. Épp ez az emberekhez közeli élőhely teszi, hogy a textilmintás barnakígyó a felelős a legtöbb halálos kígyómarásért Ausztráliában” – olvasható a National Geographic cikkében.

Magyar vonatkozású sporthír, hogy Babos Tímea feljutott a főtáblára a brisbane-i tornán. A világranglistán 188. soproni teniszező 5:7, 7:5, 6:2-re legyőzte a 19 éves, szabadkártyás ausztrál Talia Gibsont, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!