C. Ronaldo 38 évesen is szórja a rekordokat, 53 gólt lőtt idén, megelőzte Mbappét

2023. december 27. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo ugyan az év első két meccsét egy Angliából hozott eltiltás miatt kénytelen volt kihagyni a szaúdi bajnokságban januárban, kedd este belőtte 53. gólját is ebben a naptári évben. Ezzel átvette a vezetést az év legeredményesebb játékosai közt. 58 fellépésen érte el ezt a mennyiséget, és mivel szombaton még rendeznek egy fordulót, akár még több is összejöhet. Csapata, az al-Nasszr idegenben 5–2-re verte Karim Benzema csapatát, az al-Ittihadot.

Ezzel biztossá vált, bármennyire is javítgatta a rekordokat a német bajnokságban Harry Kane, a portugál ebben a mutatóban behozhatatlanul elé került. Az angol centernek ugyanis 52 gólja született ebben az évben, és mivel a Bundesliga januárban folytatódik, már nem tudja visszaelőzni Ronaldót. Ugyanígy nincs esélye az előzésre a francia világbajnok Kylian Mbappénak sem, mert a francia bajnokságban sem rendeznek már meccseket, ezért ő is megállt 52 találatnál.

Az 50 góllal a lista negyedik helyén álló Erling Haalandnak még lenne esélye még az előzésre, de mivel sérült, és nem volt benne a Manchester City meccskeretében az előző öt meccsen, feltehetően 50 góllal fejezi be. Ha kíváncsi Ronaldo góljaira, itt megnézheti, akár egy tanulmányt is össze lehet állítani belőle, hogyan lövi a tizenegyeseket.

Ez a lista magyar szemszögből sem érdektelen, mert a Paksról a nyáron a Fradiba igazoló gólkirály, Varga Barnabás a kilencedik rajta 38 góllal. Megelőzi például eggyel az argentin világbajnok Lautaro Martinezt, és csak eggyel marad el Romelu Lukaku mögött. Ha nincs Varga sérülése, még előkelőbb helyre küzdhette volna magát, de másfél hónapot kellett kihagynia, október 22-én, kirobbanó formában akasztotta meg egy húzódás.

Attól, hogy Ronaldo a szaúdi bajnokságba szegődött, a helye megkérdőjelezhetetlen a portugál válogatottban, már 205-ször szerepelt a csapatban. A válogatottban az októberi két meccsen négyszer volt eredményes, Szlovákia és Bosznia ellen is egyaránt duplázott.

Ha benne lesz az Európa-bajnoki keretben, és a márciusi felkészülési meccsekre is meghívják, akkor a nyáron átlépheti a 210-es álomhatárt is. Ebben a rangsorban egyébként ő az egyetlen játékos, aki 200 fölé tudott kerülni. Lionel Messinek eddig 180 válogatottság jött össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!