Kubatov: Örülök, hogy meggyőztek Varga Barnabás leigazolásáról

2023. december 14. – 21:49

Kubatov: Örülök, hogy meggyőztek Varga Barnabás leigazolásáról
Varga Barnabás fontos gólokat lőtt a szezonban – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a Ferencváros a második helyen továbbjutott az Európa Konferencia-ligában, Kubatov Gábor klubelnök a pálya széléről értékelte az egész évet az M4 Sportnak.

„Ritkán van ilyen, hogy veretlenül teljesít egy csapat egy sorozatban. Sok gondolat felvillant a fejemben a meccs alatt, még ha kiesésre nem is álltunk. Nem csak most, a hat forduló alatt sem. De azért felmerült bennem, vajon jó volt-e megválni Sztanyiszlav Csercseszovtól, érdemes volt-e szakítani az én barátommal, Máté Csabával. Az eredmények visszaigazolják az embert” – mondta.

Úgy gondolta, hogy mindig a legmagasabb célt kell nézni, ezért beszélt arról, hogy meg kell nyerni az egész sorozatot, ha már odakerültek. Beszélt még a mérkőzések súlyozásáról, de összességében megérte. A játékosok azért tompák, mert szerinte darálták a meccseket egész ősszel, alig tudtak pihenni a válogatottak.

„Büszke nap a mai, sok jó dolog történt velünk ebben az évben, még ha a bajnokságban a második helyen állunk is egyelőre, gondoljunk csak arra, hogy a kapuban is bemutatkozott egy Varga, nemcsak a csatársorban.”

Dibusz Dénes sérülésekor Varga Ádám állt a gólvonalon néhány meccsen a bajnokságban, és jó teljesítményt nyújtott. A csatárt, az előző szezon gólkirályát, Varga Barnabást igazi fradistának nevezte, jó vérnek és friss gondolkodásúnak. Ettől még sokat gondolkodott rajta, hogy le kell-e igazolni a nyáron, és most bevallotta, húzódozott, rágódott, és ezt el is mondta Hajnal Tamás sportigazgatónak. „Örülök, hogy meggyőztek.”

Varga Barnabás sérüléséig bomba formában játszott, a Fradi mellett a válogatottat is sok és fontos gólokkal segítette.

Kubatov azt is kifejtette, hogy nagy szerencséjük volt Dejan Sztankoviccsal, mert ismeri a szerb és az olasz focit is, és épp ilyen ellenfelek jöttek a Konferencia-ligában.

Tíz éve dolgoznak azon, hogy a nyári kupaszezon indulásakor ne kelljen rögtön az első fordulóban pályára lépniük. Ha kis szerencséjük, ez is összejöhet, kivált, ha még sikerül pontokat gyűjteniük. A télnek az is fontos feladata lesz, hogy el tudják-e hozni azt a játékost, akit már kinéztek, de egyéb részleteket nem árult el.

Nyolc csapat érkezik az Európa Ligából, közülük kaphat ellenfelet a Fradi a hétfői sorsoláson a februári meccsekre.

  • Olympiakosz, Sturm Graz, Betis, Ajax, Royal St. Union, Maccabi Haifa, Servette, Molde.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!