Kilátástalan játékkal esett ki a Manchester United a BL-ből

2023. december 12. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva



A Bajnokok Ligája legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét a Manchester United játszotta a Bayern Münchennel. Sok mindennek ígérkezett ez a találkozó, de klasszikusnak nem, mint a múltban jó néhányszor. Már csak azért sem, mert a hatodik, záróforduló előtt a bajorok már továbbjutottak, eközben az angolok az utolsó helyről várták az összecsapást, mivel az eddigi meccseken ugyan sok gólt lőttek, de sokat is kaptak. A BL történetében egyetlenegyszer fordul elő, hogy egy klub a négycsapatos csoportban a legtöbb gólt lövi, mégis kiesik. A Monaco után ezt a bravúrt a Manchester United is véghez vitte.

Hogy az angolok nincsenek jó formában, arról már a hétvégi bajnoki is tanúskodott, amikor a Bournemouth lefocizta őket az Old Traffordon, és 3-0-s győzelemmel távozott. A Bayern most csak egyet rúgott, de az felért egy konkrét megsemmisüléssel, mert az MU így még az Európa-ligában sem folytathatja, hanem véget ért neki a kupaszezon. Erik ten Hag csapata kizárólag a második félidő elején játszott úgy, ahogy az egész meccsen elvárható lett volna. Igazán nagy ziccerig akkor sem jutottak el, de akkor legalább veszélyesek voltak a kapura. Egy kapura tartó lövéssel hozták le a két félidőt.

A meccs egyetlen gólját Koman szerezte a 71. percben, Kane pazar passzal ugratta ki, és a francia nem hibázott.

A csoport másik találkozóján a dán København 1-0-ra megverte a Galatasarayt, és ezzel a második helyen lépett a nyolcaddöntőbe.

A B csoportból az Arsenal mögött a holland PSV került tovább, az El-címvédő Sevilla a negyedik helyen esett ki. A C csoportban a Real Madrid 18 ponttal lett az első, a Napoli végzett mögötte a második helyen. Itt a Braga lett a harmadik, Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek véget ért a kupaszezon.

A legutóbbi BL-döntős olasz Internazionale már úgy fogadta a Real Sociedadot a D csoportban, hogy mindkét csapat továbbjutott. A gól nélküli találkozó a spanyolok elsőségét hozta.

A továbbjutók: Bayern München, København (A), Arsenal, PSV (B), Real Madrid, Napoli (C), Real Sociedad, Inter (D)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!