A Paks az élen zárja az idei évet a Ferencváros legyőzésével

2023. december 10. – 20:25

A Paks az élen zárja az idei évet a Ferencváros legyőzésével
A Paksi FC játékosainak gólöröme, köztük a gólszerző Papp Kristóf a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A listavezető Paks 3-2-re nyert otthon a címvédő Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnap esti rangadóján. Ezzel biztossá vált, hogy a Paks az évet a tabella élén zárja – írja az MTI.

A Paks, amely a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen hazai pályán a mostani bajnoki idényben, sikerével négy pontra növelte előnyét a második helyen álló FTC-vel szemben. A két együttes augusztus végi mérkőzését az FTC 6-1-re nyerte, a paksiaknak ezúttal sikerült visszavágniuk.

Rövid ferencvárosi mezőnyfölény után a Paks elkezdte magasan letámadni ellenfelét, ennek eredményeként percekig az FTC kapuja előtt tartotta a labdát, majd egy jobb oldali szöglet után fejesből meg is szerezte a vezetést. Ezt követően megint a vendégek próbáltak kezdeményezni, de negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett a Paks, mivel Aaneba nem különösebben nehéz helyzetben rosszul adta haza a labdát, Könyves lecsapott rá és elpasszolta Dibusz mellett. Bognár György, a hazaiak vezetőedzője hamar cserére kényszerült, Hahn sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A félidő felétől komoly mezőnyfölénybe került a Ferencváros, de kevés helyzetet tudott kialakítani, mivel a Paks szervezetten futballozott.

A pihenő után nagy tempót diktált az FTC, tíz perc elteltével azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. Dejan Stankovic, a vendégek vezetőedzője a 68. percben hármas cserére szánta el magát, többek között pályára lépett a válogatott Varga Barnabás, aki október 22-én sérült meg és azóta nem játszott. Egy perccel később szépített az FTC, Marquinhos fordult kapura, majd 17 méterről a bal felsőbe tekert. A hajrára emberhátrányba került a fővárosi együttes, amely a gólja után komoly energiát mozgósítva támadott. A Paks büntetőből növelte előnyét, majd a csereként beállt Lisztes gyorsan válaszolt, de a három pont a hazaiaké lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!