Szabó Szebasztián ezüstérmes a rövidpályás úszó-Eb-n

2023. december 9. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon – jelentette az MTI. A 27 éves magyar versenyző a középdöntőben óriási fölénnyel lett a legjobb, a mezőnyben egyedüliként került 22 másodpercen belülre (21.86), így a 4-es rajtkőről vághatott neki a finálénak.

A rajtot a legjobban kapta el – 58 századmásodperces reakcióidővel –, és egyedüliként volt 10 másodpercen belül az első fordulónál. A második 25 métere azonban nem sikerült olyan jól, végül másodikként csapott célba, és 21,96 másodperccel zárt.

A számot a svájci Noe Ponti nyerte, aki mindössze négy századra volt magyar riválisa és a brazil Nicholas Santos 21,75-ös világcsúcsától. Szabó – aki két évvel ezelőtt Kazanyban három aranyat nyert – önmaga második, a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. A győriek úszója csütörtökön 50 méter gyorson is második volt.

„Az első huszonhat méterem nagyon jól sikerült, de a forduló utáni víz alatti munkám gyenge volt, hogy miért, azt sajnos nem tudom. Annak viszont nagyon örülök, hogy az 50 méter gyorson és most is nagyon jó volt a víz fölötti sebességem, hiszen az olimpián előbbi számban csak rajtolni kell majd és menni”

– tekintett előre a párizsi olimpiára Szabó.

A világcsúccsal kapcsolatban megjegyezte, szerencsére még mindig ő a rekord társbirtokosa, és továbbra is azért dolgozik, hogy sikerüljön egyszer megjavítania, ehhez viszont tökéletesnek kell lenni az adott pillanatban.

Eredmények, férfi 50 méter pillangó, Európa-bajnok:

  1. Noe Ponti (Svájc) 21,79 másodperc
  2. SZABÓ SZEBASZTIÁN 21,96
  3. Maxime Grousset (Franciaország) 22,06
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!