55 millió forintot kapnak a párizsi olimpia magyar győztesei

2023. december 9. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

„A sportért felelős államtitkárság javasolta a kormány felé, hogy az olimpiai jutalom összege tíz százalékkal emelkedjen a tokióihoz képest.

Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a kormány támogatja a javaslatot, így a sportolóink tízszázalékos emelésre számíthatnak a párizsi olimpiát és paralimpiát illetően”

– mondta köszöntőjében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén, a Vigadóban.

Mivel Tokióban 50 milliót ért az aranyérem, könnyű kiszámolni, hogy a győztes 55 millió forintot kap majd a párizsi siker után.

Az MTI tudósítása arra is kitért, hogy a MOB a Testnevelési Egyetem egyik épületébe fog költözni jövőre, amivel 120 millió forintot spórol. „Ezt a 120 millió forintot egy az egyben vissza fogjuk forgatni a kettős karrierprogramunkba, melyre rövid idő alatt több mint száz versenyző jelentkezett. Elképesztő sikere van” – jelentette ki Gyulay Zsolt, a MOB vezetője.

A MOB eredményességi számításai szerint 14-22 érmet szerezhetnek a magyarok jövőre, és további 25-38 4-8. helyezést. Hogy mekkora lesz a magyar csapat létszáma, jelentős részben attól függ, hogy a férfi és a női kézilabda-válogatott, valamint a női kosárlabda-válogatott sikerrel tudja-e venni a kvalifikációt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!