Ötödször is fordított a Liverpool, vezeti az angol bajnokságot

2023. december 9. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai sheffieldi győzelem után a Liverpool ismét idegenben nyert bajnokit. A Crystal Palace ellen a második félidőben hátrányba került a kifejezetten tompán játszó Pool, de miután a hazai csapatból kiállították Ayew-t a 75. percben, könyörtelenül kihasználták. A piros lap után egy perc sem telt el, amikor Szalah megpattanó labdája védhetetlenül vágódott a hálóba.

Szalahnak ez volt a kétszázadik gólja a Liverpoolban, a klub történetében ő az ötödik, akinek ez sikerült. Ez volt a 150. találata a Premier League-ben.

A győzelmet a 91. percben harcolta ki a Pool, Elliot lövése után a kapus elkésett a vetődéssel. Még bőven volt hátra, mert a játékvezető a 103. percben vetett véget a küzdelemnek. Szoboszlai Dominik 74 percig volt a pályán.

A Liverpool 37 ponttal ezzel az élre állt, és ha a 36 pontos Arsenal nem tudja legyőzni a harmadik helyezett Aston Villát a szombati forduló esti rangadóján, akkor ott is marad.

A Manchester United hazai pályán kínos, 3-0-s vereséget szenvedett a Bournemouthtól, amelyikben a magyar válogatott balhátvédje, Milos Kerkez végig a pályán volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!