Klopp elmagyarázta, miért cserélte le Szoboszlait

2023. december 9. – 19:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool 2-1-re megnyerte a Crystal Palace elleni bajnokit szombat kora délután, és ezzel átvette a vezetést az angol bajnokságban. Jürgen Klopp csapata az első félidőben is halványan játszott, de a szünetben csak egyet cserélt a német edző. Az 57. percben kettőt, mielőtt a hazai csapat tizenegyest rúghatott, amivel meg is szerezte a vezetést. A 74. percben újabb két cserét hajtott végre, Szoboszlai Dominik is ekkor hagyta el a pályát, és a helyére akkor Curtis Jones állt be. A 75. percben Ayew megkapta második sárgáját, ezzel a Liverpool emberelőnybe került, amit az első támadásból sikerült is kihasználniuk. Szalah egyenlített, majd a 91. percben Elliott lőtte be a győztes gólt.

Klopp kimondta az örök igazságot, ha csak azokat a meccseket nyeri meg egy csapat, amin jól játszik, akkor nincs esély a bajnoki címre. Nekik most szerencséjük volt, anélkül semmire sem mentek volna. Elismerte, hogy nem szabadna ennyiszer hátrányba kerülniük. Ez volt az ötödik olyan meccs a tizenhatból, amit a bajnokságban hátrányból nyertek meg.

„76 percig nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. Voltak ritmusváltásaink, de nem volt sebesség a játékunkban, nem tudtunk mit kezdeni a kapu előtt. Passzívak voltunk, a rossz passzainkkal, a labdaeladásainkkal felhoztuk az ellenfelet. Amit a 76. és a 103. perc között csináltunk, az viszont nagyon jó volt, bár nyilván másabb, amikor 10 ember áll veled szemben. Az utolsó 15 percben győzelmet érdemeltünk, előtte viszont nem érdemeltünk semmit” – vázolta fel a német edző a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

„Jogos-e azt mondani, hogy a mentalitásunk 76 perc után jobb, mint korábban? Akkor hol voltunk? Tudom, hogy nehéz, és ezek a fiúk rettenetesen sokat fociznak. Néha a belső ellenség hangosabb, mint máskor. Sok játékoson láttam, hogy küszködik, és ilyenkor a padról lehet váltani. Ez a frissítés most megtörtént.”

Név szerint nem emelt ki senkit, egyébként sem szokott. Az biztos, hogy a lecserélt Szoboszlai Dominik is rengeteget játszik, a tompaságra ez is magyarázat lehet. A bajnokság decemberi szakasza egyébként is kifacsarja a játékosokat, és még csak az elején vagyunk.

Mivel az Arsenal veszített az Aston Villa vendégeként, a Liverpool a tabella élén maradt.

  • A sorrend: 1. Liverpool 37 pont/16 meccs, 2. Arsenal 36, 3. Aston Villa 35, 4. Manchester City 30 (15 meccset játszott)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!