Női kézilabda-vb: negyeddöntőben Norvégia és Franciaország

2023. december 8. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

A norvég és a francia válogatott negyeddöntőbe jutása is biztossá vált a dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság pénteki játéknapján.

A világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia 34-21-re nyert a szlovénok ellen. Utóbbiak húsz percig tartották a lépést a magas iramot diktáló skandinávokkal (9-8), de a szünetre ötgólosra növelték a különbséget a társházigazdák, írja az MTI. A norvégok a második félidőben sem vettek vissza a tempóból, sorra vezették a gyors lerohanásokat, a 41. percben már tíz találat volt a különbség (25-15), a végére pedig 13 gól lett a norvégok előnye. Sikerükhöz a Győr kézilabdázói közül a jobbszélső Emilie Hovden egy, az előző két találkozót lábfájdalmak miatt kihagyó beálló, Kari Brattset ugyancsak egy, a mérkőzés legjobbjának választott irányító, Stine Oftedal öt góllal, a kapus Silje Solberg négy védéssel járult hozzá.

Ezzel az eredménnyel biztossá vált a csoportban ugyancsak nyolc ponttal álló, olimpiai bajnok francia együttes nyolcba jutása is. Franciaország rendezőként, Norvégia Európa-bajnokként már biztos ötkarikás résztvevő. A francia csapat nyolc közé jutása azt jelenti, hogy a torna nyolcadik helyezett együttese is részt vehet áprilisban az olimpiai selejtezőben.

Nagyon közel került a negyeddöntőhöz Hollandia válogatottja, amely péntek este 40-21-re nyert Ukrajna legjobbjai ellen. A hollandok csak akkor nem jutnak negyeddöntőbe, ha a zárókörben kikapnak a spanyoloktól, a csehek pedig legyőzik a brazilokat, és a három európai csapat körbevereséből ők jönnek ki a legrosszabbul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!