Márton Richárd nagy hajrával bronzérmes a rövidpályás úszó-Eb-n

2023. december 8. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

Márton Richárd bronzérmet nyert 200 méter pillangón az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokság pénteki napján – jelentette az MTI. Ez a magyar küldöttség harmadik érme, arany még nincs.

Márton az előfutamban, majd a középdöntőben inkább csak tartalékolt, taktikázott, mert a pálya szélén szeretett volna úszni, így a 7-es rajtkövet szerezte meg magának.

A fináléban erősen kezdett, a táv felénél harmadik volt, az utolsó ötvenet negyedikként kezdte meg, és végül nagy hajrával bronzérmesként zárt.

„Tegnap volt 125 méternél egy hiba, ezt kielemeztük és kijavítottuk. Az edzőm, Virth Balázs azt üzente nekem otthonról, hogy a hajrám legyen olyan, mint a római Európa-bajnokságon, ez ki is jött, de nem tudtam, hogy bronzérem lesz belőle, mert nem láttam a túloldalt” – mondta a futam után Márton. Úgy, hogy edzésmunkából érkezett, ráadásul a múlt hétvégén még az Egyesült Államokban versenyzett, ez egy jó eredmény. A 24 éves magyar versenyző 1:52.12 idővel csapott célba, ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. Eddig Késely Ajna bronz-, és Szabó Szebasztián 50 gyorson ezüstérmes volt.

A számot a svájci Noe Ponti nyerte 1:49.71 perces idővel.

Eredmények, férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:

  1. Noe Ponti (Svájc) 1:49.71 perc
  2. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:50.10
  3. MÁRTON RICHÁRD 1:52.12

Késely Ajna 1500 gyorson is nyert egy bronzérmet péntek este. Az országos csúcsot megjavítva csapott a célba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!