Tíz góllal verte Szenegált, menti a menthetőt a vb-n a női kéziválogatott

2023. december 7. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva



A Montenegró elleni fájdalmas vereség után, már a középdöntőben játszotta újabb meccsét a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi vb-n. Az a Szenegál várt a csapatra, amelyik a horvátokkal szemben még az első fordulóban kiharcolt egy döntetlent. A magyar válogatott tudta, ha a negyeddöntő el is távolodott a hétfői kudarccal, a csoport harmadik helyének megszerzése kifizetődő lehet, mert a négy középdöntős csoport harmadik helyezettjei közül a legjobb mehet az olimpiai selejtezőre. Ebben az összevetésben minden gólnak jelentősége lehet.

Na, de egyelőre maradjunk a mostani meccsnél. A magyar csapat villámrajtot vett, 11-2-re elhúzott, mindkét szélt használták, Lukács és Schatzl pedig kihasználta a lehetőségeit. Böde-Bíró Blanka a kapuban fontos védésekkel kezdett. Utána jött egy kisebb hullámvölgy, és a félidőre 14-8-as magyar vezetéssel mehettek a játékosok.

A második félidőben Klujber is hozzátette a magáét, Vámos Petra is eredményesen játszott. Az igazi riadalmat csak az okozta, hogy a fél perce a pályán lévő Szemerey Zsófia egy ütközés után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az 50. percben. A hajrában Bíró Blanka gólt is lőtt, a végeredményt pedig Márton Gréta állította be. 30-20 lett, pontosan annyi, amennyi négy évvel ezelőtt a Japánban rendezett vb-n.

Mivel a horvátok legyőzték Montenegrót, a magyaroknak a hétfői, utolsó meccsen győzniük a csoport harmadik helyéért is. Magyarországnak és Montenegrónak most 4 pontja van, a horvátoknak három. Montenegró ellen az egymás elleni eredmény nem nekünk kedvező.

A magyarok összeállítása: Böde-Bíró 1 – Győri-Lukács 5, Klujber 9, Vámos 4, Bordás 1, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5, cserék: Papp, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi 1, Albek, Pásztor, Simon, Márton 2

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!