Szoboszlai a második gólját lőtte az angol bajnokságban, tapad a Liverpool az Arsenalra

2023. december 6. – 22:37

Szoboszlai a második gólját lőtte az angol bajnokságban, tapad a Liverpool az Arsenalra
Szoboszlai elegánsan lőtt a léc alá – Fotó: Darren Staples / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság szerdai meccsein a Liverpool az újonc Sheffield vendége volt, 2-0-ra győzött, és ezzel tapad az éllovas Arsenalra. A hazai csapat edzőt váltott a napokban, de ez a Pool ellen nem hozta meg a várt hatást.

Az első gólt a holland középhátvéd, van Dijk szerezte – hét méterről passzolt a kapuba –, még az első félidő végén egy pontrúgás után. A második találatra 94. percet kellett várni, Darwin Nunez agresszív labdaszerzése után középre adott, az üresen érkező Szoboszlai jobb külsővel maga elé tette, és egy elegáns mozdulattal nyolc méterről a léc alá lőtte a labdát.

Szoboszlai Dominik tehát ezúttal végig a pályán volt, a védekezésből is kivette a részét, a világbajnok argentin MacAllistert viszont le kellett cserélni. Jürgen Klopp edző egyébként Mohamed Szalahot lecserélte, amiben nyilván közrejátszott, hogy be kell osztani az erőt, mert a Premier League nem tart szünetet, és rengeteg meccs vár a csapatára. December 17-én a Manchester Uniteddel, míg egy hét múlva az éllovas Arsenallal játszanak, mindkétszer hazai pályán, de közte a Ligakupában már az elődöntőért csatáznak a West Hammel, azt is az Anfield Roadon.

Az angol mondás szerint a bajnokságot ebben az erőltetett decemberi menetben megnyerni nem lehet, de elveszíteni igen.

A bajnokságot 15 forduló után az Arsenal vezeti 36 ponttal, a Liverpool 34 pontot gyűjtött.

Mivel az Aston Villa legyőzte a Manchester Cityt 1-0-ra szerda este, meg is előzte a tabellán, és elfoglalta a harmadik helyet. Pep Guardiolával még a legelső szezonjában fordult elő hasonló, mint most, hogy négy egymást követő fordulóban nem nyert a csapata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!