Női kézi-vb: 39 gól Kamerunnak, ráfordulhatunk az éles szakaszra

2023. december 2. – 22:19

Másolás

Vágólapra másolva

Paraguay után Kamerunt is megverte a svédországi vb-n a magyar női kézilabda-válogatott. 39-20 lett a vége.


A magyar női kézilabda-válogatott második világbajnoki mérkőzését is magabiztosan hozta, és úgy verte meg Kamerunt, ahogy az elvárható. 10-3-at mutatott az eredményjelző negyedóra után. A 11. magyar gólt Albek Anna lőtte, akit a születésnapján felköszöntött a maroknyi magyar szurkolótábor. Tizenkét góllal is vezetett már az első félidőben a magyar csapat, ebből a szünetre tíz maradt. (18-8)

A második félidőre még gördülékenyebbé vált a játék, a 47. percben már kétszer annyi gólt szerzett (30-15) a válogatott, mint a riválisa. Tóvizié volt ez a találat. Kevésen múlt, hogy a Debrecen beállója a végeredménynél is kétszeres különbséget állítson be. A kapus akkor a helyén volt, megfogta a szélről elengedett labdáját, így Simon Petra betörése jelentette a 39. magyar találatot.

A balkezes átlövő, Klujber Katrin pontosan lőtt távolról, a hét gólja mellett nyolc gólpasszt is adott, nem véletlenül lett a meccs embere. A legszebb találata az volt, amikor kapásból lőtt el egy labdát kilenc méterről, és hajszálpontosan a kapu sarkába.

A csapat 15 gólt szeretett volna kapni, de azért nem voltak nagyon elkenődve, hogy 20 lett a vége. Majdnem valamennyi magyar mezőnyjátékos betalált, aki ott volt a pályán.

Montenegró a hétfői rivális, ellenük már a csoportelsőség a tét – arra a meccsnek készülnek, amióta megvan a sorsolás –, egy győzelem ritka fontos lenne az olimpiai selejtezőhöz, ami a csapatnak a célja.

Magyarország: Szemerey – Töpfner 5, Klujber 7, Vámos 1, Bordás 1, Kuczora 3, Szöllősi-Schatzl 6, cserék: Papp, Debreczeni-Klivinyi 3, Albek 4, Juhász 2, Pásztor 1, Füzi-Tóvizi 4, Simon 2, Bukovszky

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!