A veszprémi kézielnök levelet írt a szurkolóknak: kitiltja azokat, akik megaláznak egy játékost

2023. december 1. – 17:23

A veszprémi kézielnök levelet írt a szurkolóknak: kitiltja azokat, akik megaláznak egy játékost
A veszprémi kézisek spanyol kapusa, Rodrigo Corrales nagyon zokon vette, hogy a cseréjét követelték – Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este elveszítette a kézilabda Bajnokok Ligája rangadóját a Barcelonával szemben a hazai pályán játszó Telekom Veszprém. Október végén a magyar bajnok nagy győzelmet aratott idegenben, történetében először verte meg ugyanis idegenben a katalánokat 41-36-ra, csütörtök este viszont kikapott 31-30-ra. Végig szoros meccs volt, a hajrában inkább a Barcelona kezében volt az irányítás, de könnyen lehetett volna döntetlen.

A találkozónak azonban mégsem a ragyogó játék, és a remek gólok miatt lett különös utóélete. Hanem amiatt, mert a veszprémi kapust, Rodrigo Corralest lekövetelte néhány szurkoló a pályáról 28-28-as állásnál, 6-7 perccel a vége előtt.

A cserekapus, Biosca nevét kezdték el skandálni a B közép felől – ami szíven ütötte az egyébként kétszeres Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kapust. Elindult lefelé, a csapat vezetőedzője, Momir Ilics viszont jelezte, maradjon a kapuban, semmi ok a cserére. Sport1 közvetítésében az hangzott el, hogy a kapus a hüvelykujját mutatta egyetértőleg. Van olyan helyszíni beszámoló, hogy a mutatóujját emelte fel.

Akárhogy is, a következő támadásnál védett, akkor pedig mindenki tapsolta. Két perc múlva mindenki őrjöngött a bravúrjánál. A kapusban azonban mély nyomot hagyott az eset, csalódottan mondta a lefújás után, hogy ilyen méltatlan helyzetbe még egyszer sem került.

A játékostársakat is megviselték a történtek, Vajlupau az Instagramra írta ki a gondolatait, hogy ugyan fantasztikusak a szurkolók, nem lehet úgy lekiabálni senkit a pályáról, nem lehet fellépni így valaki ellen. „Nektek élveznetek kell, és támogatni azt, aki éppen a pályán van. Kérlek titeket, tiszteljük egymást” – állapította meg az Instagramon.

Az olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé is posztolt egyet, amiben érezteti, hogy lélekben a csapattársával van.

A klub péntek délután reagált a történtekre. A nyílt levelet írt Csík Zoltán klubelnök jegyzi. Az a végszó, hogy mindenkinek szól, de csak az vegye magára, akit illet. „Tisztában vagytok azzal, hogy a játékosok egyébként emberek, érzésekkel, érzékenységgel, lélekkel és nem robotok? Emberek, akiket meg tudtok bántani, főleg ha megalázzátok őket” – jelentette ki.

„Nem ilyen 8. játékosra van szükség, ezzel gondolom sokan egyetértenek. Mindenesetre a továbbiakban ezt tolerálni nem tudom és nem fogom. A következő alkalommal hasonló viselkedés esetén az érintetteket kizárjuk az arénából.”

A veszprémi játékosállomány fantasztikusan erős, ez alól viszont épp a kapusposzt a kivétel. A szerb Cupara ugyanis azt kérte közvetlenül a szezon előtt, hogy engedjék el Bukarestbe. Az utolsó pillanatban hasonló kvalitású kapust már nem tudtak igazolni a nyáron, így Biosca lett a megoldás.

Hogy Corrales lelkében mit okozott a csütörtöki esti rangadó, azt csak sejthetjük. Az biztos, hogy nem ment oda a szurkolókhoz a lefújás után. Azt viszont tudjuk, hogy egész héten injekciózták a derekát, hogy egyáltalán vállalni tudja a játékot. Az első félidőnek volt olyan periódusa, amikor 40 százalék körül állt a védési hatékonyságban, és összességében 30 százalék alá került, vagyis nem teljesített kimagaslóan, de abszolút elfogadhatóan, ezért is volt visszás, hogy kórusban a cseréjét követelték.

Az megint más kérdés, hogy egy játékosnak meddig kell elviselnie a kritikát. Nyilván mindenki más típus. A jövő héten a lengyel Plocknál lép pályára a Veszprém, a győzelemre Corralesszel a kapuban lényegesen nagyobb esélye van a csapatnak, mint nélküle.

Kilenc forduló után a Barcelona vezet a csoportban, a Veszprém a második, a címvédő Magdeburg pedig a harmadik. A magyar bajnoknak idén komoly esélye van, hogy történetében először elhódítsa a BL-trófeát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!