Mikler Roland nélkül megy az Eb-re a magyar férfi kézilabda-válogatott

2023. december 1. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Kijelölte keretét a januári, németországi Európa-bajnokságra Chema Rodriguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a csapat nagyrészt a Magyarországon szereplőkkel kezdi meg a felkészülést december 12-én Telkiben, majd karácsony után csatlakozhat a kerethez a külföldön játszók többsége, olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség közleményében. A válogatott január 5-én 18.15-től Tatabányán Csehország ellen játszik felkészülési mérkőzést, január 12-én, Münchenben pedig Montenegró ellen kezdi meg az Eb-szereplést.

Az Eb-re 20 játékos nevezhető, akik közül meccsenként 16 szerepelhet, 20 fős és a korábban leadott 35 fős keret között 2-2 játékos cseréje lehetséges az Európa-bajnokság csoportkörében, a középdöntőben és a döntő hétvégén. A keretben nem szerepel Mikler Roland, a válogatott eddigi kapusa, Chema Rodriguez azt mondta azért, mert az egészségi állapota nem teszi lehetővé a szereplést.

„Egyeztettünk Rolival, jelezte, hogy az egészségi állapota az Európa-bajnoki szereplést nem teszi lehetővé, hiszen a torna olyan sorozatterhelést jelent, ami nagy kockázattal járna számára a szezon további részére, könnyen lehet, hogy ki kellene hagynia az olimpiai selejtezőt, ha januárban Németországban ott van a meccseken. Így mérlegelnünk, súlyoznunk kellett. Az Európa-bajnokság azonban jó lehetőség a többi kapus számára, nagyon számítok rájuk, mint ahogyan a többi kerettagra is, és várom, hogy megkezdjük a felkészülést” – mondta a szövetségi kapitány.

Mikler Roland azt mondta, döntenie kellett, mert az Eb terhelése veszélybe sodorhatná számomra az idény hátralévő szakaszát, benne az olimpiai selejtezővel. „Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, de Chema Rodriguezzel teljesen azonos módon gondolkoztunk az ügyben, így kihagyom az Európa-bajnokságot. A bő keretben szerepel a nevem, de a hangsúly most azokon van, akik ott tudnak lenni majd a tornán, számos kapustársam is ott van a névsorban, és biztos vagyok benne, hogy jól védenek majd Németországban, minden erőmmel drukkolni fogok a csapatnak!” – mondta Mikler, aki 2004 óta szerepel a válogatottban, 14 világversenyen és 239 mérkőzésen vett részt.

Az Európa-bajnoki keret tagjai:

kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Nagy Martin (OTP Bank-Pick Szeged), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol)

jobbszélsők: Rodriguez Alavarez Pedro (MOL Tatabánya KC), Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC-Green Collect), Máthé Dominik (PSG Handball, francia), Ilic Zoran (Hamburg, német)

irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Juhász Ádám (MOL Tatabánya KC), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)

beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)

balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)

balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC), Molnár Robin (HSA-NEKA).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!