Női kézi-vb: 23 gólos győzelem Paraguay ellen

2023. november 30. – 22:05

Női kézi-vb: 23 gólos győzelem Paraguay ellen
Papp Nikoletta a labdával, az első félidőben kemény csatát vívott – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda-világbajnokságon csütörtök este bemutatkozott a magyar válogatott, és a várakozásoknak megfelelően nagyon simán megverte Paraguayt. A dél-amerikai csapat szerdán ért Svédországba, több játékosa 160 centi alatti, nem a magyarok ellen, hanem Kamerunnal szemben akarnak nyerni, hogy az ország történetének legnagyobb sikerét elérve továbbjussanak.

A kapuban Bíró kezdett, az első támadásnál hárított, az első magyar akciót pedig a lendületből érkező Vámos Petra fejezte be sikerrel. Pásztor Noémi beállóból volt eredményes, az ötödik perc végére Vámos alakította ki a 3-0-s állást. Tíz perc után 6-2-re vezetett a magyar csapat, a két szélső, Schatzl és Lukács szólt hozzá a meccshez. Az első negyedóra végén 8-4-re módosult az állás, Bíró hajszálpontos indítása után Lukács nagyszerűen lőtt a felsőbe.

Kuczora is megtalálta az utat a kapuig, beállt az a Klujber is, aki a hollandok elleni felkészülési meccseket kihagyta. A félidőre alakult ki a legnagyobb, kilencgólos különbség (15-6), de a legnagyobb izgalom akkor adódott, amikor a ziccerben kilépő, és a hatos fölé emelkedő Schatzl lövőkezét érte ütés. Egészen pontosan a visszaérő védő fejébe akadt bele a karja, akit piros lappal kiállítottak. Schatzl remélhetőleg megúszta a komolyabb sérülést.

Ijesztő jelenet volt, piros lapot kapott a paraguayi játékos – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Ijesztő jelenet volt, piros lapot kapott a paraguayi játékos – Fotó: Illyés Tibor / MTI

A fordulás után a fáradó rivális egyre kisebb ellenállást fejtett ki, és mivel a paraguayi támadások pontatlanokká váltak, Bíró hosszú indításaival rendre kihagyhatatlan helyzetbe hozta a társait, így folyamatosan nőtt a különbség. Már csak az maradt az egyetlen reális célja Paraguaynak, hogy ne kapjon 25 gólnál súlyosabb verést. Ez végül összejött, mert a végeredmény 35-12 lett.

A csoport másik meccsén Montenegró-Kamerun 25-11. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe. A negyeddöntő garantáltan olimpiai selejtezőt ér, ha a franciák is ott lesznek a nyolc között.

A magyar csapat: Böde-Bíró – Győri-Lukács 1, Pásztor 1, Papp 3, Bordás, Kuczora 3, Szöllősi-Schatzl 5, cserék: Vámos 3, Klujber 5, Juhász 4, Töpfner 4, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi, Márton 3, Simon 3

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!