A Real Madrid csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligájában

2023. november 29. – 23:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arsenal a francia RC Lens felett aratott fölényes, 6-0-s hazai győzelmével biztosította helyét a legjobb 16 között szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában. A londoni együttes a BL-ben első angol csapatként a szünetben már öt góllal vezetett, ráadásul a sorozat történetében először öt különböző futballista talált be az első felvonásban, írja az MTI.

Ezen a játéknapon még az olasz bajnok Napoli juthatott volna tovább a nyolcaddöntőbe, azonban fordulatos meccsen 4-2-re kikapott a Real Madrid otthonában, a spanyolok ezzel pedig biztossá tették csoportelsőségüket. A csoport másik meccsén Schäfer András csapata, az Union Berlin több mint hatvan percet emberelőnyben futballozott, de csak döntetlent ért el a portugál SC Braga otthonában. A magyar középpályás a hétvégén visszatért a Bundesligában, de a BL-be nem nevezték ősszel. A berliniek minden tétmeccset figyelembe véve immár 16 találkozó óta nyeretlenek.

A Benficában Joao Mario korábbi klubja, az előző idényben döntős Internazionale ellen mindössze 34 perc alatt szerzett mesterhármast. A második félidőben a milánóiak kevesebb mint fél óra alatt egyenlítettek, az első gólt Marko Arnautovic szerezte, az osztrák támadó közel 13 év, 4740 nap után talált be a BL-ben, ez pedig rekord a legrangosabb európai kupasorozat történetében.

A Sevillának és a Manchester Unitednek sem volt elég a kétgólos előny a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, a spanyol csapat ráadásul kikapott és nem juthat tovább csoportjából.

Az előző szezonban Budapesten Európa-liga győztes Sevilla hazai környezetben a holland PSV Eindhoventől szenvedett 3-2-s vereséget úgy, hogy 66. perctől emberelőnyben futballozó vendégek a 92. percben szerezték a mindent eldöntő találatot. A mérkőzés első gólját jegyző Sergio Ramos a BL történetének tízezredik gólját lőtte, 31 évvel és 4 nappal azt követően, hogy Daniel Amokachi a Brugge színeiben először eredményes volt. Ezzel eldőlt, hogy a Sevilla már nem juthat a legjobb 16 közé.

Az A csoportban a Manchester United az első félidő közepén, majd a második játékrész derekán is kétgólos előnyben volt, de csak 3-3-as döntetlenre volt képes a Galatasaray otthonában, így továbbra is sereghajtó négyesében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!