Szoboszlaiék megakadályozták egy 131 éves angol rekord megdöntését

2023. november 25. – 15:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság szombati játéknapja nagy rangadóval kezdődött: a BL-győztes, első helyen álló Manchester City a második helyezett Liverpoolt fogadta.

A vendégcsapatban természetesen ott volt a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is, akinek a nevét egészen egyedien Szvolazinak ejtette ki a meccs előtt a hazai csapat katalán edzője, Pep Guardiola.

A másik oldalon tudta vállalni a játékot a norvég válogatottban kisebb sérülést szenvedő Erling Haaland. A Salzburgban még együtt játszottak pár éve, onnan a barátságuk, és most közel is laknak egymáshoz.

A legnagyobb kérdés mégsem az volt, hogy ők mire mennek egymás ellen először Angliában, hanem az, hogy a City képes lesz-e beállítani egy 131 éves rekordot. Pep Guardiola csapata ugyanis zsinórban huszonnegyedszer nyerhetett volna hazai pályán. A Sunderland 1890 és 1892 között állította fel a jelenleg is érvényben lévő rekordot, és érvényben is maradó csúcsot, mert a City nem tudott ismét nyerni.

Aktívabban kezdett a hazai csapat, de a kapu előtt a 27. percig nem volt igazán veszélyes, akkor viszont Haaland szerezte meg a vezető találatot. Aké tette a labdát elé, a csatár szűken átvette, ballal lőtt, és Alisson csak érinteni tudta a labdát. A norvég centernek ez volt az ötvenedik gólja a Premier League-ben, senki más ilyen gyorsan nem érte el ezt a mennyiséget.

A vörösöktől Darwin Nunez volt a legveszélyesebb, egy fejese a léc alá tartott, de Ederson kiütötte. Szoboszlai remekül olvasta a játékot a 35. percben, a labdaszerzése után nem lőtt kapura, hanem Nunezt ugratta ki, aki kisodródott, és csak az oldalhálót tudta megzörgetni.

A City közelebb állt a második gólhoz, Alvarez nagy helyzetben nem találta el a kaput. A 79. percben a mezőny legjobbja, a belga szélső, Doku alakított ki nagy helyzetet, de a beadását Silva nem tudta közelről a kapuba rúgni. A kontrából pedig egyenlített a Pool. Szalah passzát remekül tette maga elé Alexander-Arnold, és 14 méterről laposan a jobb sarokba lőtt. Szoboszlai 72 percet kapott, ekkor már nem volt a pályán.

A 98. percben jártunk már, amikor egy szögletnél a rövidre mozgott Haaland, aki el is fejelte a labdát, de néhány centivel mellé, így maradt az 1-1.

Mivel szombat este az Arsenal nyerni tudott a hajrában Kai Havertz góljával 1-0-ra a Brentford ellen, átvette a vezetést a tabellán, a City a második, a Liverpool pedig a harmadik helyen áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!