Komoly balhé volt a brazil–argentinon, az argentin kapus nekiugrott a rendőröknek

2023. november 22. – 09:33

Komoly balhé volt a brazil–argentinon, az argentin kapus nekiugrott a rendőröknek
A brazil rendőrök gumibotokkal mentek a szektorokba – Fotó: Daniel Ramalho /AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Amíg az utolsó Eb-selejtezőket játszották, Dél-Amerikában újabb vb-selejtező fordulót bonyolítottak le. A legnagyobb érdeklődéssel várt brazil–argentin találkozót a híres riói Maracanában rendezték, 69 ezer néző előtt, de csak nagyon kevés hiányzott, hogy a vb-címvédő argentinok ne álljanak ki.

A brazil rohamrendőrség ugyanis pár perccel a kezdő sípszó előtt benyomult az egyik szektorba, ahol a mezek alapján mindkét nemzet drukkerei voltak, és gumibotokkal verték a drukkereket. A menekülő drukkerek átugráltak a kerítésen, és a pályára özönlöttek, mert ott érezték magukat biztonságban. Hogy pontosan mi váltotta ki az akciót, egyelőre nem lehet tudni. Az argentin játékosok az akció láttán az öltözőbe mentek.

Ám előtte a világbajnok kapus, Emiliano Martínez is odament a korlátokhoz a játéktérről, és a videó alapján nekiugrott az egyik rendőrnek, mintha a karját akarta volna elkapni, aztán intenek neki, hogy nyugodjon meg.

„Láttuk, ahogy a rendőrség üti az embereket, és sok játékosnak a családtagjai éppen itt voltak a lelátón. Nem tudtunk a játékra koncentrálni – nyilatkozott Messi. – Ugyanez történt a Libertadores-kupában is, a brazil rendőrség akkor is nekiment a szurkolóknak.”

Argentína levonult, és azt üzenték, csak akkor térnek vissza a pályára, ha a helyzet megnyugszik. Az ESPN beszámolója szerint 22 perc elteltével visszatértek, három percet melegítettek, és elkezdődött a meccs.

„Úgy döntöttünk, elhagyjuk a pályát, mert ilyen körülmények között lehetetlen volt játszani. Aztán arra gondoltunk, hogy a visszatérés segíthet megnyugtatni a helyzetet” – adott magyarázatot Messi.

A rugdosódástól és kemény, olykor alattomos belépőktől sem mentes találkozót végül az argentinok nyerték meg, Otamendi tíz méterről tökéletesen fejelt egy szöglet után a kapu jobb felső sarkába a 63. percben. Argentína vezeti a csoportot, Brazília eközben csupán a hatodik hat forduló után – ez volt a harmadik vereségük –, még éppen kijutó helyen áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!