Egy túszul ejtett kisfiú cipőjével a kezében nyilatkozott Felcsúton az izraeli válogatott csapatkapitánya

2023. november 15. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

A gázai háború miatt Felcsúton játssza soron következő Európa-bajnoki selejtezőit az izraeli futballválogatott. A keddi sajtótájékoztatón az izraeli válogatott csapatkapitánya, Eli Dasza az egyik túszul ejtett kisfiú focicipőjével a kezében nyilatkozott a sajtónak, írja az RTL.

„Ez a srác a Gáza övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza.”

Miután ezt elmondta, az izraeli válogatott csapatkapitánya kisétált a sajtótájékoztatóról. Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete azt RTL-nek azt nyilatkozta, hogy elsősorban a biztonság miatt választották Magyarországot.

Fotó: Alain Kunz / Facebook
Fotó: Alain Kunz / Facebook

Az izraeli sportolóknak jó tapasztalataik vannak az országról, a magyar sportlétesítmények pedig kiválóak. Azt nem derült ki, hogy miért pont a 3500 fő befogadására alkalmas felcsúti Pancho Arénára esett a választásuk.

Az izraeli válogatott szerdán Svájccal, három nappal később pedig Romániával játszik. Izrael még soha nem jutott ki Európa-bajnokságra, jelenleg harmadik helyen állnak a selejtezőcsoportjukban. A csoportot Románia vezeti 16 ponttal, Svájc a második 15 ponttal.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint a Hamász 240 túszt ejtett foglyul az október 7-i támadások során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!