Egy ponttal közelebb a továbbjutáshoz a Fradi a Konferencia-ligában

2023. november 9. – 20:42

Egy ponttal közelebb a továbbjutáshoz a Fradi a Konferencia-ligában
Dibusz Dénes sokszor volt munkában – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hazai döntetlenjével megőrizte a veretlenségét és a csoport második helyét a Ferencváros a Konferencia-ligában. A zöld-fehérek itthon sem bírtak a belga Genkkel.

Két hete gólig nem, csak kapufáig jutott a belga Genk és a magyar bajnok Ferencváros a Konferencia-liga harmadik fordulójában. A csütörtöki esti visszavágón a Fradi otthonában a második félidőben megszülettek a párharc első góljai, 1-1-re végzett a két csapat.

Az első félidőben a vendégektől Joseph Paintsil volt a legveszélyesebb, már az ötödik percben volt egy veszélyes elfutása, ami után Dibusznak kellett nagyot védenie. A ghánai csatár 2017-ben nagy kedvenc volt az Üllői úton, de nem a legszebb körülmények közt távozott, amit a közönség nem felejtett el, és nemcsak kint, hanem itthon is kifütyülték, ha labdához ért.

20. percben Paintsil a jobb oldalon átverte Ćivićet, élesen középre lőtte a labdát, a kapu torkában érkező Zeqiri lábáról mellé pattant a labda, nem a kapuba. Három perccel később Ćivić egy pontos beívelés után lemaradt a ghánai játékosról, aki hat méterről az oldalhálóba bólintotta a labdát.

A Fradi legaktívabb játékosa az első félidőben Marquinhos volt, aki 30 méterről is megpróbálta bevenni a kaput, de sokkal nagyobb lehetősége volt, amikor Makreckis visszaadott labdáját 10 méterről bombázta kapura, Vandevoordt nagy bravúrral védett, és a léc alól tolta ki a labdát.

A fordulás után gyorsan előnybe került a hazai csapat. Abu Fani lőtt kapura 23 méterről, kemény lövés volt, de meg kellett volna fognia a fiatal kapusnak, ám mellkasáról messze kipattant a labda. Pesić rástartolt, és ballal, nyolc méterről a jobb felsőbe tette a labdát. Nem volt könnyű mozdulat, de jól megoldotta a szerb csatár.

Fontos gól volt, amitől meg is zavarodott a Genk, de nemsokára rendezte a sorait. A 62. percben egyenlítettek a belgák. Mmaee-t sérülése miatt le kellett cserélni, de még nem tudott beállni a helyére Aaneba, amikor Galarza 20 méteres lövését Dibusz kiütötte, de Munoz elé, aki közelről nem hibázott. Húsz másodpercet kellett volna még tíz emberrel kihúznia a Fradinak, de nem sikerült.

A folytatásban Traore lövése nem okozott gondot a kapusnak, Zeqiri pedig nagy helyzetben nem találta el jól a labdát. Még volt egy helyzet, amikor kivetődve közbe kellett avatkoznia Dibusznak egy belőtt labdára, de igazán veszélyes helyzet sokáig egyik oldalon sem alakult ki. Mígnem a 91. percben Makreckis 18 méterről eresztett el egy nagy lövést, a labda a bal alsóba süvített volna, de Vandevoordt nagy bravúrral kiszedte.

Más említésre méltó már nem történt, igazságos eredmény született. Szerbiában jön a folytatás, amikor a Fradi a Čukarički vendége lesz. A hatodik fordulóban a csoport éllovasa, a Fiorentina érkezik a Groupama Arénába.

Ferencváros–Genk 1-1 (0-0)
Groupama Aréna, 20 127 néző

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Ćivić – Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) – Pesić (Lisztes, 79.)
Genk: Vandevoort – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Heynen (Galarza, 32.), Hrosovsky – el-Hanúsz, Paintsil (Fadera, 73.), Baah – Zeqiri (Sor, 88.)

  • A csoport állása: 1. Fiorentina 8 pont, 2. Ferencváros 6, 3. Genk 6, 4. Čukarički 0.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!