A rajtrácsra menet törte össze a Ferrariját Charles Leclerc a Brazil Nagydíjon

2023. november 5. – 18:39

A rajtrácsra menet törte össze a Ferrariját Charles Leclerc a Brazil Nagydíjon
Charles Leclerc a Brazil Nagydíjon – Fotó: F1 / Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Borzalmasan alakult a Brazil Nagydíj Charles Leclerc számára: a Ferrari monacói pilótája hiába rajtolhatott az előkelő második helyről, végül még a rajtrácsra sem tudott felállni, mert a felvezető körben kicsúszott és összetörte az autóját.

A visszajátszás alapján nem volt egyértelmű, hogy Leclerc hibázott-e, mindenesetre a Ferrari versenyzője hidraulikai hibára panaszkodott a rádióban. A közvetítésben hallani lehetett, ahogy azt hajtogatja, hogy:

„Mi a fenéért vagyok ilyen balszerencsés?”

A 6. helyről rajtoló Lando Norris (McLaren) számára viszont fantasztikusan kezdődött a brazil verseny, hatalmasat rajtolva megelőzte Lewins Hamiltont és a két Aston Martint, amivel feljött a második helyre, közvetlenül a pole-ból induló Max Verstappen mögé.

A Brazil Nagydíj rajtja sem ment le baleset nélkül: a mezőny hátső felében Nico Hülkenberg (Haas) megpöckölte Alex Albont (Williams), aki emiatt pont Hülkenberg csapattársát, Kevin Magnussent találta telibe. A sok törmelék és a gumifal javítása miatt félbeszakították a versenyt, ami egy jó 20 perces csúszással indult újra, egy második állórajttal.

Alex Albon balesete a Brazil Nagydíjon – Fotó: Carla Carniel / Reuters
Alex Albon balesete a Brazil Nagydíjon – Fotó: Carla Carniel / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!