Szoboszlai nyerte a magyarok csatáját az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében

2023. november 1. – 22:39

Szoboszlai nyerte a magyarok csatáját az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében
Fotó: Bryn Lennon / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Kerkez Milossal felálló Bournemouth otthonában csapott össze a Liverpool, amelynek ezúttal is a kezdőjében szerepelt Szoboszlai Dominik. Mindkét csapat a Premier League-ben szerepel, a Liverpool a negyedik, a Bournemouth a kieső zónát éppen elkerülő tizenhetedik.

A szakadó esőben megrendezett találkozó első félidejében döntő részben a Liverpool dominált, saját térfelükre szorították a hazaiakat, az első nagy helyzet mégis a Bournemouth előtt adódott. A 25. percben egy dinamikus kontratámadás után Christie lőtt nem sokkal a kapu mellé.

Két perccel később Szoboszlai az alapvonal mellől adott gólpasszt érő beadást a tizenhatoson belülre, Elliott azonban középre lőtt, a kapus könnyedén tudott hárítani. Néhány perccel később ismét kontrázott a Bournemouth, Kerkez lőtt laposan a 16-oson belülről, de simán fogta a vendégek kapusa.

A 30. percben Szoboszlai lőtt a 16-oson belül, de blokkolták. Az ebből született szöglet után Elliott lőtt kapura 18 méterről, a labda lepattant, a kapu előtti kavarodásban a holland Gakpo kihasználta a helyzetet, és pár méterről a kapuba bombázott, ezzel a Liverpool megszerezte a vezetést. Néhány perccel később Szoboszlai próbálkozott újabb lövéssel, kevéssel ment mellé, nem a kapuson múlt.

A második félidőben sem állt el az eső, a csapadék nemcsak a játékosokat, de a nézőket is kihívás elé állította. A félidő eleje kiegyenlítettebb játékot hozott, az 53. percben a hazaiak majdnem betekertek egy szögletet, de ki tudta fejelni a kapuson átszálló labdát a vendégek védője, Gomez.

A 60. percben Szalah egy beadás után növelhette volna a Liverpool előnyét, közelről fejelhetett, a labda centikre pattogott el az oldalléc mellett, a kapus pedig csak dermedten nézte a jelenetet. Egy perccel később megint a hazaiak veszélyeztettek, Semenyo került a kapu elé teljesen üresen, de lecsúszott lövése nem talált kaput.

A 64. percben megint élesen becsavarodó szögletet számított el a liverpooli kapus, Kluivert pedig két méterről befejelte, ezzel kiegyenlítettek a hazaiak. Nem sokáig maradt így az állás, néhány perccel később a csereként beálló Darwin Nunez a 16-os széléről gyönyörű lövést eresztett meg, a labda átrepült a talán kicsit kint álló kapus felett, ezzel ismét a Liverpoolnál volt a vezetés.

Szoboszlai Dominik az első félidőben kifejezetten aktív és veszélyes volt, a másodikban azonban nem sokat mutatott magából, a 76. percben Jürgen Klopp le is cserélte. A folytatásban igazán komoly lehetőség nem alakult ki egyik kapu előtt sem, így maradt a 2-1 a vendégeknek.

A Liverpool ezzel a győzelemmel bejutott a Ligakupa negyeddöntőjébe, a magyar válogatott csapatkapitánya azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy minden sorozatban a győzelemben gondolkodnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!