Egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint a női kumitecsapat ötödik helyezésével zárult a Budapesten rendezett karate-világbajnokság

2023. október 29. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén záruló karate-világbajnokság eredményeiről adott ki közleményt a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ).

Mészáros János, a hazai szövetség elnöke több szempontból is sikeresnek értékelte a vasárnap véget érő karate-világbajnokságot, amire okot ad, hogy magyar sikerek is születtek.

  • Kákosy Olívia parakaratés aranyérmes lett, és megvédte a világbajnoki címét;
  • Hárspataki Gábor a 75 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett;
  • a Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású női kumitecsapat pedig az ötödik helyen végzett;
  • a parakaratés versenyzők közül Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra egyaránt az ötödik helyen zárták a világbajnokságot.

„Több mint 117 ország volt a csarnokban, el tudja képzelni mindenki, hogy milyen nehéz innen bejutni a legjobb nyolc közé. Ahhoz, hogy Hárspataki döntőt vívhasson, előtte hat mérkőzést kellett megnyernie”

– mondta Mészáros János, a karateszövetség elnöke.

Mészáros szerint a magyar versenyzők nemzetközi viszonylatban is sikeres szereplést tudhatnak maguk mögött, mivel Magyarországnál nagyobb országok is boldogok lehetnek, ha akár csak egy bronzérmet haza tudnak vinni a vb-ről.

A nézettséggel és a kilátogató szurkolókkal kapcsolatban adat, hogy kétezer helyet tartottak fenn a részt vevő csapatoknak, emellett péntekre és szombatra csaknem minden eladásra szánt belépő elkelt, sőt utóbbira újabb szektorokat kellett megnyitni. A nyitóünnepségen pedig körülbelül 5-6 ezer néző volt a Papp László Budapest Sportarénában.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!