Bellingham rendkívüli gólokkal tette emlékezetessé első Clasicóját

2023. október 28. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteken győztes Girona a spanyol bajnokság első helyéről figyelhette, hogy a második helyezett Real Madrid mire jut a szezon első El Clasicóján a barcelonai Olimpiai Stadionban. (A Nou Camp felújítás miatt zárva.) A Girona a döntetlennel az élen maradhatott volna, de nem ez az eredmény alakult ki szombat délután.

A 2-1-es Real-győzelem mindhárom találatát két olyan játékos szerezte, akik most léphettek először pályára a spanyol liga legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén. A Real ezzel 28 ponttal át is vette a vezetést a tabellán, míg a katalánoknak 24 ponttal a harmadikok.

A német Ilkay Gündogan már a hatodik percben megszerezte a hazai csapatnak a vezetést, a késlekedő Alaba nem rúgta el időben a labdát, amikor megtette volna, a középpályás jól olvasta, merre szeretné kipasszolni fektében a tizenhatoson belül, lecsapott rá, és hét méterről a kapuba belsőzte.

A Barca még az első félidőben lőtt egy kapufát (Fermin), a második félidőben, az 51. percben Martinez fejelt a kapufára. Utána viszont teljesen visszaesett, az a Real pedig, amelyik az első 45 percben még csak kaput sem talált, előbb egyenlített, majd a hajrában a győzelmet is kicsikarta. A nyáron 103 millió euróért igazolt, és eddig fantasztikus szezont teljesítő Jude Bellingham 22 méterről pokoli nagy gólt lőtt a 68. percben. Itt megnézheti, hogy csapódott a bal felsőbe a labda.

A madridiak lendületben maradtak, a Barca érezhetően fáradt, alig tudta birtokolni a labdát. A 93. percben pedig Bellingham belőtte a második találatát. Carvajal futott el a szélen, a csereként beálló Modric át akarta venni a beadását, de nem tudta, passznak viszont tökéletes lett az érintése, és hát ki más, mint Bellingham továbbította öt méterről a kapuba labdát. Ugyan közelről kellett értékesíteni ezt a helyzetet, nem volt könnyű megoldás. Az angol középpályásnak ez volt a tizedik találata a tizedik bajnokiján, imponáló az eredményessége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!