17 évesen, 33 másodperccel a pályára lépése után szerezte meg a Barcelona győztes gólját Marc Guiu

2023. október 23. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

33 másodperccel a becserélése után hatalmas gólt lőtt, és egyben megszerezte a Barcelona győztes gólját az Athletic Bilbao ellen a 17 éves Marc Guiu, aki most debütált a felnőtt bajnokságban, írja a BBC. Guiu Fermín López helyére állt be a 79. percben, Joao Félix indította, a 17 éves játékos pedig élt is a lehetőséggel.

Marc Guiu, aki tíz éve van a Barcelona akadémiáján, alapvetően az U18-as csapatban szokott játszani, még a Barca B-ben is csak hét percet kapott eddig. Most azért került be mégis a felnőtt keretbe, mert a csapat sérülésekkel küzd, többek közt Frenkie de Jongot és Robert Lewandowskit is nélkülöznie kellett Xavinak.

Guiu a vasárnap szerzett góllal történelmet írt, mert hamarabb szerezte meg első bajnoki gólját a Barcelonában, mint bármely más játékos a klub történetében, és a 21. században ő a legfiatalabb Barca-játékos, aki a debütálásakor gól tudott szerezni. A La Liga legfiatalabb gólszerzője viszont nem ő, hanem a csapattársa, Lamine Yamal, aki október elején 16 évesen és 87 naposan talált be a Granada ellen, és döntötte meg Fabrice Olinga rekordját. A meccs összefoglalóját ide kattintva lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!