Egyéves szünet után Montrealban nyert először kínai színekben érmet Liu Shaoang

2023. október 23. – 17:00

Másolás

Vágólapra másolva

Először jártak nemzetközi versenyen a Liu testvérek, amióta országot váltottak, az egyikük érmet is szerzett – írja a 444.

Liu Shaoang aranyérmet szerzett a montreali világkupán, egyéni 500 méteres gyorskorcsolya számban. Ezen a távon ő az olimpiai bajnok, ott még a magyar válogatott tagjaként nyert tavaly. Az 500-as döntőben ott volt a bátyja, Liu Shaolin Sándor is, de ő egy szabálytalanság miatt az 5. helyre csúszott.

Liu Shaoang a verseny után azt nyilatkozta, hogy nagyszerű volt visszatérni egy év pihenő után. „Ma itt lehetek, hogy képviselhessem Kínát, és ez nagyszerű érzés” – mondta. Shaoang még nem érzi úgy, hogy 100 százalékon versenyezne, szerinte emiatt is kapott büntetést az előző napi, 1000 méteres futamon.

A fiatalabbik Liu emellett elismerően nyilatkozott a kínai körülményekről, szerinte hatalmas a különbség a korábbiakhoz képest. Egy olyan központban laknak, ahol néhány emelettel odébb van csak a lakásuktól a jégpálya, az orvosi szoba, a rehabilitációs szobák és a bemelegítő helyiségek.

„A második emeleten van egy társalgó és egy étterem, ahol ehetünk. Így mindennap csak annyit kell tennünk, hogy lifttel felmegyünk. Ez őrület. Soha nem láttam még ilyen létesítményt más országokban való edzéskor: se Magyarországon, se az USA-ban vagy Koreában” – mondta.

Shaoang szerint az is nagy előny, hogy állandó orvosi felügyeletet biztosítanak nekik, a pálya mellett is. Biztos kezekben érzi magukat, és már nagyon várja a kínai rendezésű ISU-világbajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!