Bronzérmes lett Buzás Patrik a szumósok 85 kilós kategóriájában Rijádban

2023. október 22. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Bronzérmet nyert Buzás Patrik a szumósok 85 kilogrammos kategóriájában a Rijádban zajló Küzdősportok Világjátékán, írja az MTI.

A Nemzeti Versenysport Szövetség cikke szerint az Érdi Spartacus SC szumósa nagyot küzdött, közel volt ahhoz, hogy még ennél is fényesebb érmet szerezzen, de végül felállhatott a dobogó harmadik fokára úgy, hogy a vert mezőnyben többek között ott volt a japán világbajnok Oku Tomohisza is.

Buzás a szövetség oldalán úgy nyilatkozott, hogy „a japán vb-aranyérmestől tartottam a legjobban, de az, hogy a második meccsen nyerni tudtam ellene, hatalmas önbizalmat adott. Kis túlzással gyakorlatilag a világbajnokságról érkeztem meg a Világjátékokra. Japánban ötödik lettem, és ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy jó úton járok”.

Buzás a magyar küldöttség első érmét nyerte Rijádban, ahol kilenc sportágban tizennyolc versenyző képviseli Magyarországot az október 30-ig tartó eseményen. Buzas mellett a nehézsúlyúaknál Pap Arnold volt érdekelt magyar részről, ő a hetedik lett.

Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség
Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség



A szaúdi fővárosban zajló viadalon 120 ország 1500 sportolója vesz részt.
A küzdősportok multisport eseményét harmadik alkalommal rendezik meg. Az első World Combat Gamest 2010-ben Pekingben, a másodikat pedig 2013-ban Szentpéterváron rendezték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!