Marco Rossi: Nem csak a jelennek, a jövőnek is építjük a válogatottat

2023. szeptember 9. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember 59. születésnapján arról beszélt Telkiben, a válogatottnál nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés.

„Megértem, hogy a szurkolókat érdekli, Szoboszlai Dominik játszik-e. A Liverpoolban négy meccsen lépett pályára úgy, hogy le sem cserélték, nem látom annak akadályát, hogy a válogatottban csapatkapitányként ne így legyen vele. Persze dönthetek másképp. Egy csapatot építünk fel nemcsak a jelen, hanem a jövőnek is, igyekszünk a lehető leginkább versenyképes csapatot a pályára küldeni” – idézte a kapitányt az MTI.

Ahogy Belgrádban Kata Mihály pályára küldésével újoncot avatott, úgy elképzelhető, hogy a Puskás Arénában is hasonlóan tesz, de ennek megvannak a előfeltételei.

A játékosokat a sajtótájékoztatón Lang Ádám képviselte, aki két nappal ezelőtt, Belgrádban a győztes gólt készítette elő Willi Orbán találata előtt. Az Omonia Nicosia védője elárulta, már pénteken felköszöntötték a szövetségi kapitányt, a csapat énekelt az olasz szakembernek és egy kis „magyaros tál” is az asztalra került.

„Nagyszerű a hangulat a csapatnál, persze a munkát ugyanúgy beletesszük, ez pedig az eredményekben meg is mutatkozik. Marco Rossi érkezése egy olyan pozitív mentalitást hozott a válogatotthoz, aminek köszönhetően elkezdtünk bízni magunkban, és egy olyan közösség alakult ki, amelyikben mindenki számíthat a másikra, hiszen lehet, hogy egy hiba után a következő pillanatban már az az ember segíthet a csapaton” – fogalmazott Lang Ádám.

A magyar válogatott féltávnál 10 ponttal vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, és még úgy is az első helyen maradhat, hogy eggyel kevesebb játszik, mint riválisai. Vasárnap Montenegró Bulgáriát fogadja, a litvánok hazai pályán a szerbekkel találkoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!