Kubatov Gábor lesújtó véleménnyel van a magyar edzőkről

2023. szeptember 7. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Azért szerződtet a Ferencváros rendszeresen külföldi edzőket, mert Kubatov Gábor nincs jó véleménnyel a magyar szakemberekről – írja a Hvg.hu. A Fradi elnöke a Hír Tv Napi aktuális műsorában azt mondta, hogy ez nem a hazai edzők hibája, hanem a futballmorálé,

„amit az elmúlt negyven évben tönkretettünk, tönkretettek”

– mondta.

A klub szeptember 4-én jelentette be, hogy Dejan Stanković váltja Máté Csabát a vezetőedzői székben. A klubelnök azt mondta, hogy tíz napja kezdtek el tárgyalni az edzővel. Először Magyarországról beszélt neki, majd Budapestről. Ezek után az adózási lehetőségeket mutatta be, aztán a sportinfrastruktúrát, a Fradit és az akörüli transzparenciát.

Kubatov hozzátette, hogy az elmúlt tíz évben sokat javult a helyzet, de még nem annyit, „hogy lehessen magyar edzővel könnyedén együtt dolgozni”. Lát azért egy-két kivételt, mint például Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét vagy Lőw Zsoltot aki „topcsapatoknak a másodedzője”.

„Alakul valami, van fény az alagút végén. Csak azt nem tudjuk, hogy a vonat jön szembe, vagy a kijáratot látjuk”

– tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy számára mindig a Bajnokok Ligája a cél, de szerinte nehéz, mert most derült ki, hogy a Konferencia-liga harmadik sorozatában olyan csoportba kerültek, hogy a négy csapatból övék a második legkisebb költségvetés. A sorsolásról itt írtunk bővebben.

Máté Csabáról azt mondta, hogy a csapat sokat köszönhet neki, és a klub kötelékében marad. Még azt is el tudja képzelni, hogy valamikor újra vezetőedző legyen.

Kubatov a Fidesz pártigazgatója is, úgyhogy az önkormányzati választásról is kérdezték. Azt mondta, hogy főpolgármester-jelöltet jövő márciusig kell állítaniuk, úgyhogy addig biztos kiderül, ki lesz az. Úgy látja, hogy a közösségi médiának hála ma már könnyű nagyon gyorsan megismertetni egy jelöltet a választókkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!