F1: Sainz indulhat az élről Monzában, a Ferrari az időmérő nagy nyertese

2023. szeptember 2. – 17:40

F1: Sainz indulhat az élről Monzában, a Ferrari az időmérő nagy nyertese
Az első helyet megszerző Carlos Sainz Jr. és a harmadik Charles Leclerc a monzai időmérő után – Fotó: Ben Stansall / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője volt a leggyorsabb a Forma–1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről – írja az MTI.

A pilótának, aki pénteken ünnepelte a 29. születésnapját, ez az idei első és pályafutása negyedik pole pozíciója, amelyet a helyszínen helyet foglaló olasz szurkolók kitörő örömmel fogadtak.

„Holnap mindent beleadok, hogy megtartsam az első helyet. Egy jó rajt, egy jó első etap, és meglátjuk, hogy tudunk-e harcolni Maxszel. Mindent beleadok”

nyilatkozta Sainz a pole pozíció megszerzése után.

Sainz mellől a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője startolhat majd, míg a harmadik rajtkocka a másik Ferrarit vezető monacói Charles Leclerc-é lett.

A várakozásoknak megfelelően jó időmérőt futott a gyors pályákon jól teljesítő Williamsszel a thaiföldi Alexander Albon, aki hatodikként zárt, míg a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton csak nyolcadikként végzett a Mercedesszel.

Az időmérő teljes eredménylistája és a rajtsorrend:

Az 53 körös Olasz Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol el Monzában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!