Chema Rodríguez a magyar kéziválogatott főállású szövetségi kapitánya lesz

2023. augusztus 28. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

Chema Rodríguez, a portugál Benfica kézilabdacsapatának korábbi edzője főállású magyar szövetségi kapitány lesz – erősítette meg a Sport Tv Kézivezérlés című műsorának adott interjújában Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója, aki a Magyar Kézilabda-szövetségen belül a férfiválogatott szakmai felügyeletéért is felel, miután alelnöki posztjától már megvált.

„Múlt vasárnap megérkezett a családjával Magyarországra, a gyerekek el is kezdték az iskolát, úgyhogy szépen lassan kezdik újra felvenni a magyaros lendületet. Itt vannak a fővárosban, itt telepedtek le a szerződése időtartamára, ami reméljük, sokáig lesz így. Jövő hét kedden lesz vele és a válogatott technikai vezetőjével egy hármas egyeztetésem a folytatásról. Szeretnénk a magyar kézilabda érdekében minél jobban bevonni a napi munkába.”

Rodrígueznek egyébként éppen lejárt a szerződése a Benficánál.

A Veszprémről szólva Nagy elmondta, a Bajnokok Ligájában a final fourba szeretnének jutni, Magyarországon pedig elérendő cél a Magyar Kupa és a bajnokság megnyerése, ahogyan az az előző szezonban is sikerült. Ilyen célok mellett azonban szerinte nem fér bele az, hogy a Telekom Veszprém az első csapatban magyar fiatalokat neveljen. (Nemzeti Sport)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!