A kenus Adolf Balázs világbajnok 5000 méteren, Kisbán Zsófia ezüstérmet szerzett

2023. augusztus 27. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar versenyzők egy ezüstérmet és három kvótát, két férfi kenust és egy férfi kajakost szereztek a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben. Délután újabb két kenus szerzett érmet 5000 méteren, Adolf Balázs első, Kisbán Zsófia második helyen ért célba. Magyarország így nagyszerű teljesítménnyel a lehetséges 18-ból 15 párizsi indulási jogot begyűjtött Németországban – írta az MTI.

A Nádas Bence-Kopasz Bálint kajak kettes a vb-címét elvesztette ugyan 500 méteren, de második helyével, Kopasz révén megszerezte az utolsó, hatodik férfi kajakos indulási jogot. A Korisánszky Dávid-Fekete Ádám kenu páros hatalmas verseny után lemaradt a dobogóról, ötödik lett, de ez is elég volt a két újabb kvótához.

„Fantasztikus volt ez a csapatmunka és ez a pálya a döntőben Bencével. Maximálisan elégedett vagyok a második hellyel, ezt amiatt is mondom, mert csak három hetünk volt a felkészülésre”

– mondta Kopasz az MTI-nek.

Szerinte nagyon kevés választotta el őket a címvédéstől, az elejétől a végéig mindent jól csináltuk, nem hibáztak, ez most erre volt elég. Kopasz azt is hozzátette, hogy a lényeg, hogy megvan a kvóta, amely egyébként ebben a sportágban nem névre szól, a magyar olimpiai csapat a jövő évi válogatókon alakul majd ki.

Az ezüstérmes Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak kettesek 500 méteres döntőjénben az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 27-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Az ezüstérmes Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak kettesek 500 méteres döntőjénben az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 27-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A 200 méteren zajló para döntőkben is szereztek egy újabb paralimpiai kvótát a magyarok azzal, hogy Molnár Nikolett bravúrral az ötödik helyen ért célba a KL3-as kategóriában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!